MAE solicită românilor să fie atenţi când încheie contractele pentru a munci în străinătate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.04.2020 - 11:43

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le atrage atenţia românilor care pleacă la muncă în străinătate să fie foarte atenţi când încheie contractele de muncă, deoarece, doar astfel, MAE poate verifica dacă aceste contracte sunt respectate.

SHARE

"Fiecare cetăţean român este liber să plece la muncă dacă doreşte, dar ministerul de Externe solicită acestor cetăţeni să fie extrem de atenţi atunci când îşi încheie contractele, pentru că noi, în străinătate, prin misiunile noastre diplomatice, avem competenţa şi atribuţia de a ne ocupa să vedem că aceste contracte sunt respectate. Ca să putem fi eficienţi în a ne asigura că prevederile contractelor sunt respectate în străinătate, ele trebuie să fie bine încheiate în ţară. Dar aceasta nu mai este competenţa Ministerului Afacerilor Externe, ci Ministerului Muncii", a declarat Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

El a mai spus că va merge la Chişinău, unde va avea o întâlnire cu omologul său din Republica Moldova, cu premierul şi o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului politic.

Întrebat despre situaţia românilor din Germania, Aurescu a precizat că MAE deţine numărul celor infectaţi cu COVID-19, existând o evidenţă "pe fiecare situaţie în parte", cifre pe care le-a comunicat "de fiecare dată".

"Întotdeauna ţinem legătura prin intermediul ambasadelor şi consulatelor cu toţi românii care le contactează pentru asistenţă. Din păcate, nu sunt foarte multe situaţii în care aceşti cetăţeni români solicită efectiv asistenţă. Cu toate astea, ambasada şi consulatele se autosesizează ori de câte ori apare o informaţie de acest gen, acţionează atât pe lângă fermele în cauză, asociaţiile şi pe lângă autorităţile locale şi centrale din Germania", a mai spus Aurescu.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva COVID-19, a informat IGSU.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.