LONDRA Nou-veniții riscă 10 ani închisoare și amenzi de 10.000 lire dacă încălcă regulile Covid

DE Adina Mutăr | 09.02.2021 - 22:10
sursă civilserviceworld.com

Călătorii care intră în Marea Britanie vor fi amendați cu o sumă mare de bani și vor fi condamnați la o lungă pedeapsă cu închisoarea dacă încalcă reglementările privind coronavirusul, a comunicat Guvernul.

SHARE

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a informat Parlamentul că cei care intră în țară și nu respectă legile de carantină se vor confrunta cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline (13.778 dolari) și cu o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

„Oamenii care încalcă aceste reguli ne pun pe toți în pericol. Transportatorii de pasageri vor avea datoria să se asigure că pasagerii sunt la curent cu noile reglementări înainte de a călători și vor fi amendați dacă nu fac acest lucru, vom pune în aplicare amenzi dure pentru persoanele care nu respectă ”, a declarat Hancock.

„Oricine se află pe formularul de localizare a pasagerilor și încearcă să ascundă faptul că a fost într-o țară de pe lista roșie în cele 10 zile anterioare sosirii aici va fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani”, a adăugat Hancock.

Conform noilor reguli, o amendă de 1.000 de lire sterline va fi aplicată celor care nu reușesc să susțină un test obligatoriu, o amendă de 2.000 de lire sterline pentru cei care nu susțin un al doilea test obligatoriu, precum și o prelungire de două săptămâni a perioadei de carantină și o notificare suplimentară de penalizare cu 5.000 de lire.

„Nu îmi cer scuze pentru forța acestor măsuri, deoarece avem de-a face cu una dintre cele mai puternice amenințări la adresa sănătății noastre publice cu care ne-am confruntat ca națiune”, a menționat secretarul sanitar.

În urma introducerii unor legi mai stricte la frontieră, rezidenții britanici și irlandezi care intră în Marea Britanie după ce au vizitat una dintre țările de pe „lista roșie” vor trebui să facă două teste obligatorii și să plătească 1.750 de lire pentru un pachet de carantină la sosirea lor în Marea Britanie.

Guvernul a contractat 16 hoteluri cu o capacitate de 4.600 de camere, pentru a găzdui călătorii care intră în carantină. Conform noilor reguli, oaspeții vor trebui să rămână în camerele lor și să nu fraternizeze cu alți colegi. Va exista o prezență grea de securitate pentru a pune în aplicare aceste legi.

Guvernul este într-o cursă contra timpului pentru a controla răspândirea variantei mortale din Africa de Sud a noului coronavirus care a fost detectat în mai multe zone din Marea Britanie, inclusiv orașe importante precum Londra și Liverpool.

Măsurile de limitare a răspândirii au fost sporite ieri, după ce un studiu a arătat că vaccinul Oxford / AstraZeneca este prea puțin eficient împotriva tulpinei din Africa de Sud.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te