LIVE VIDEO O nouă zi de proteste. Peste 70.000 de oameni au protestat în fața Guvernului

DE Newsweek România | Actualizat: 12.08.2018 - 19:01

Un nou protest a fost anunțat astăzi pe rețelele de socializare începând cu ora 18:00. Urmăriți LIVE relatările reporterilor Newsweek România, aflați în Piața Victoriei.

SHARE

Urmărește LIVE din Piața Victoriei desfășurarea evenimentelor. 

UPDATE 22:15 Lumea începe să părăsească Piața Victoriei! Bulevardul Lascăr Catargiu, care leagă Piața Victoriei de Piața Romană, este plin de lume.
____________________________

UPDATE 21:30 În toată țara se estimează că au ieșit astăzi pe străzi peste 100.000 de oameni, din care 70.000 în Piața Victoriei din București, și peste 30.000 în marile orașe ale României.

Imaginea unei "țestoase" liniștite. Cu excepția unor incidente minore (câteva îmbrânceli între protestatari și jandarmi pe bulevardul Iancu de Hunedoara, când un grup de instigatori a vrut să forțeze gardurile și au aruncat cu obiecte în forțele de ordine), manifestația din Piața Victoriei s-a desfășoarat pașnic.

____________________________

UPDATE 21:20 Momente tensionate după ce un grup de instigatori au vrut să forțeze gardurile instalate de jandarmi. anunță G4Media. Unul dintre protestatarii violenți a fost extras de forțele de ordine din mulțime și dus la dubă.
____________________________

UPDATE 20:55 Protestatarii au început să aprindă lanternele telefoanelor.

Câteva dintre mesajele protestatarilor din Piața Victoriei.




UPDATE 20:44 Scutierii au fost desfășurați în zona Pieței Victoria, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.  Conform G4Media sunt echipați cu grenade acustice.


________________________
UPDATE 20:40 În acest moment în Piața Victoriei din București sunt peste 50.000 de oameni. Mulțimea ocupa aproape toată Piaţa, mai puțin zonele lăsate libere de jandarmi. Protestatarii afișează pancarde împotriva liderilor PSD și ALDE. Pe clădirea de vizavi de Palatul Victoria sunt proiectate mesaje împotrva Guvernului Dăncilă.


La Sibiu, oamenii s-au adunat de la ora 18:00 pe platoul din faţa magazinului Dumbrava, iar după ora 19:30 au pornit în marş pe străzile oraşului, scandând "Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta!”, ”Noi nu suntem o naţie de hoţi!”, ”PSD, ciuma roşie!” sau ”Hoţii”. La această oră, la protestul de la Sibiu sunt peste două mii de oameni.
La Cluj-Napoca, aproximativ 3.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii. Ca de obicei, oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare.
La Iaşi, aproximativ 1.000 de persoane protestează în centrul oraşului.
La Constanţa, peste 500 de persoane protestează sâmbătă seară, oamenii scandând “PSD, ciuma roşie”, dar şi "Jandarmeria apără hoţia”.
_________________________

UPDATE 20:30 Jandarmii din Piață sunt destul de calmi, însă în zona Piața Universității sunt masate multe trupe de rezervă ale Jandarmeriei. 

UPDATE 20:20 In piață sunt aproape 25.000 de oameni. Jandarmii au blocat complet circulația. A venit și Mircea Cărtărescu și soția sa, Ioana Nicolae. Mii de oameni vin masiv dinspre zona Piața Romană. În seara asta în Piață sunt prezenți foarte mulți copii.

______________________________
UPDATE 20:08 Numărul celor prezenți în piață este din ce în ce mai mare. Se scandează împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea și a Guvernului.

UPDATE 20:05 Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a dus în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei. Liberalul a trecut prin mulţimea strânsă în piaţă, oprindu-se lângă gardul de protecţie montat de jandarmi.

_________________________

UPDATE 19:50 În Piața Victoriei sunt peste 15.000 de manifestanți. Spre deosebire de ziua de ieri jandarmii sunt foarte discreți. Oamenii s-au așezat pe jos și scandează "Demisia". Se mai circula doar in fata Guvernului, in rest toata zona este blocata.

UPDATE 19:45 La gardurile jandarmilor sunt protestatarii cu trandafiri albi în mâini.

UPDATE 19:20 Circa 5.000 de oameni sunt în Piaţă și pe trotuare. Foarte multi oameni sunt masati în fata Muzeului Antipa. Unii dintre ei au declarat pentru Newsweek România ca nu vor sa stea in centrul pietei de teama unor noi confruntari cu jandarmii.  Se strigă: "Hoții!" și "Demisia!" Aglomerație foarte mare de oameni care vin dinspre metrou.


____________________________

UPDATE 19:10 Spre deosebire de ieri, sunt puțini jandarmi, celebrele "țestoase" fiind prezente doar în zona clădirii Guvernului.

_____________________________

UPDATE 19.00 În Piața Victoriei sunt peste 3000 de oameni, majoritatea grupați în zona centrală a pieței și în fața Muzeului Antipa. Se discută în grupuri despre evenimentele de aseară. Se vine masiv de pe Bulevardele laterale. Și-a făcut apariția și Stegarul Dac, care în urmă cu câțiva ani era prezent în studiourile Antenei 3 aproape în fiecare seară.


UPDATE 18:45 Manifestanții au blocat deja circulația dinspre Bulevardul Kiseleff. 

UPDATE 18:30 În acest moment în Piață s-au adunat peste 2.000 de manifestanțo, iar numărul lor începe să crească rapid.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te