VIDEO Presa americană: Medicii au intervenit târziu, după accidentarea lui Buzărnescu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.08.2018 - 10:52

Jucătoarea profesionistă de tenis, Mihaela Buzărnescu, a fost scoasă din teren în scaun cu rotile, miercuri seara, în urma unei accidentări din timpul setului trei al turneului de la Montreal. Jurnaliștii americani critică lipsa de reacție a echipajului medical de urgență.

SHARE

Accidentarea s-a petrecut la scorul de 3-6, 7-6, 3-4 (15-15) al meciului contra ucrainencei Elina Svitolina, transmis de Digi Sport 2. Cu doar câteva minute înainte de acest moment groaznic, a început să plouă și Mihaela Buzărnescu a cerut inspectarea suprafeței de joc, dar arbitrul de scaun a decis însă că partida poate să continue.
Apoi, în timp ce încerca să scoată o mingă mai lungă trimisă de Svitolina, Mihaela Buzărnescu a călcat strâmb și a căzut la pământ. A plâns de durere, ținându-se de glezna dreaptă, fiind îngrjită doar de arbitrul de scan și de tenismena din Ucraina. Abia după minute bune de chin, aceasta a avut parte și de îngrijirile medicale.

Citește și: VIDEO Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu din carieră și a intrat în top 20 WTA

Jurnaliștii sportivi din SUA critică lipsa de reacție a echipajului medical de urgență care a sosit pe teren. Într-un articol intitulat „Accidentarea cu impact care pune tenisul sub semnul întrebării”, jurnaliștii de la Tennis World USA, citați de Digi24, remarcă faptul că a durat minute bune până când Buzărnescu a primit îngrijiri pe teren.
„Acestă zi ne-a lăsat cu o imagine pe care nimeni nu vrea să o vadă: accidentarea unui sportiv profesionist. Mihaela Buzărnescu făcea un meci remarcabil împotriva Elinei Svitolina, în primul tur de la Montreal, un duel care s-a terminat cu românca părăsind terenul în scaunul cu rotile, după o accidentare la gleznă.
Buzărnescu s-a prăbușit țipând de durere pe teren, suferind dureri îngrozitoare, încât adversara sa și arbitrul au venit imediat lângă ea pentru a încerca să o ajute, dar nu au știut ce să facă într-o asemenea situație îngrijorătoare, lucru care a făcut-o pe ucraineancă să pună la îndoială eficiența sistemului medical de urgență.
Este o situație nefericită pentru Mihaela Buzărnescu, care a reușit să revină după ce a pierdut primul set și să ducă meciul în decisiv”, scrie Tennis World USA.


Inclusiv Elina Svitolina s-a declarat revoltată de situație. „A durat ani până când a venit cineva să îi acorde primul ajutor. Ar trebui să fie mai mulți oameni cu cunoștințe medicale pe teren când se întâmplă asemenea lucruri. Trainerii fac tot posibilul, dar e greu pentru ei să ajungă rapid de la un teren la celălalt. Dacă cineva are un infarct? Ce putem face eu și cu arbitrul de scaun dacă se întâmplă așa ceva?”, a declarat jucătoarea din Ucraina, în conferința de presă.
Potrivit Digi Sport, Mihaela Buzărnescu a fost dusă la spital și nu are fractură. În schimb, există suspiciuni că ar putea fi o problemă la ligamente la glezna dreaptă.
Și Ben Rothenberg, jurnalist specializat pe tenis la New York Times, a scris pe reţelele de socializare că Mihaela Buzărnescu a suferit o entorsă la glezna dreaptă în meciul cu Elina Svitolina, din turul al doilea al Rogers Cup.
„La Montreal se vorbeşte că Buzărnescu a suferit o entorsă la gleznă. Mă bucur că nu e ceva mai serios după cât de brutal a fost acest moment", a precizat jurnalistul.

Citește și: Incredibila viață a Mihaelei Buzărnescu, povestită de New York Times

Nu se știe deocamdată cât va dura perioada de recuperare a Mihaelei Buzărnescu, a cărei ascensiune formidabilă și rapidă a dus-o pe locul 20 WTA, o premieră pentru România, care are două sportive în primele cele mai bune 20 de jucătoare de tenis din lume.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te