UPDATE: „Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la reținerea/arestarea unui cetățean român sub astfel de acuzații și nici nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la un astfel de caz. Ambasada României la Sofia menține cazul în atenție și este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor, dacă situația o va impune", arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.
_________________________________
UPDATE: Cetăţeanul român reţinut în cazul asasinării jurnalistei bulgare Victoria Marinova nu este considerat deocamdată suspect, anunţă Poliţia din oraşul Ruse, scrie Mediafax. „Bărbatul este reţinut 24 de ore şi cooperează cu anchetatorii", a transmis Poliţia din Ruse, citată de site-ul de ştiri BNR.bg.
Anchetatorii bulgari afirmă că individul reţinut, un român de origine ucraineană, oferă în acest moment date pentru a clarifica faptul că nu a comis crima.
__________________
UPDATE: Un cetăţean român cu paşaport moldovenesc este principalul suspect al poliţiei bulgare în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, care a fost găsită moartă într-un parc din oraşul Ruse, anunţă ziarul bulgar Dnevnik, citat de Mediafax.
Vom reveni cu amănunte
_________________________________________________________
Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.
În ultima sa emisiune, Victoria Marinova i-a intervievat pe jurnalistul român Attila Biro, de la Rise project, şi pe bulgarul Dimitar Stoianov, de la Bivol, tema interviului fiind recenta reţinere a celor doi de către poliţie în apropierea oraşului Radomir, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene.
Potrivit presei, nu se ştie însă dacă această crimă are vreo legătură cu activitatea profesională a Victoriei Marinova.
Georgi Georgiev, şeful procuraturii din Ruse, şi directorul adjunct al poliţiei locale, Ilian Enchev, au spus, într-o conferinţă de presă, că sunt luate în calcul “toate variantele” cu privire la această crimă.
În momentul în care a fost găsită, jurnalistei îi lipseau toate obiectele personale. Încă nu există suspecţi în acest caz.
Uciderea acesteia a fost condamnată de Harlem Desir, reprezentant al OSCE pentru Libertatea Presei, acesta cerând “o anchetă completă şi minuţioasă”, potrivit news.ro.
Marinova este al treilea journalist ucis în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia, din Malta, şi Jan Kuciak, din Slovacia.