Inundaţii în 29 de localităţi din 12 judeţe, un bărbat mort în albia unui râu din județul Iași

DE Alexandru Pop | 20.07.2021 - 09:23
Inundaţii în 29 de localităţi din 12 judeţe, un bărbat mort în albia unui râu din județul Iași/FOTO: Facebook/IGSU

Ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore au provocat inundaţii în 29 de localităţi din 12 judeţe, iar în satul ieşean Hândreşti un bărbat a fost găsit mort în albia unui pârâu, a anunţat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

SHARE

Judeţele afectate au fost Alba, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova şi Timiş.

"În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curţi, 21 beciuri/subsoluri, trei operatori economici, precum şi pentru degajarea mai multor arbori căzuţi pe carosabil", se arată într-un comunicat al IGSU.

Conform sursei citate, situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Alba, Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ, unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit decedat.

Citește și: Elev de 8,59 la clasă, nota 2 la examenul de Evaluare. Diferențe și de 5 puncte în toate județele

În localitatea Bistra din Alba, trei persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuinţa inundată, iar în localitatea Durău din Neamţ cinci persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor. De asemenea, între localităţile nemţene Durău şi Grinţieş, pe DJ 155F, s-a acţionat cu utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a şase autoturisme cu 14 persoane, surprinse de aluviuni pe carosabil.

În Campingul Zănoaga din Dâmboviţa, în urma unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale au rămas blocate cu rulotele şi autoturismele. Se aşteaptă retragerea apei pentru ca ele să poată părăsi zona în siguranţă.

În localitatea ieşeană Hândreşti, un bărbat de 47 de ani a fost găsit decedat în albia unui pârâu, blocat între aluviuni şi copaci, fiind probabil surprins de debitul crescut al apei, precizează IGSU.

"Traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN1/Prahova), parţial afectat pe două drumuri naţionale (DN 74/Alba şi DN75/Alba) din cauza aluviunilor şi a unor podeţe avariate de viituri şi a fost temporar afectat pe două drumuri naţionale (DN 57/Caraş-Severin, DN 68A/Timiş) şi cinci drumuri judeţene (DJ 582/Caraş-Severin, DJ 761/Hunedoara, DJ 678E/Hunedoara, DJ 155F/Neamţ şi DJ 693/Timiş), din cauza arborilor căzuţi pe carosabil", se mai menţionează în comunicat.

Citește și: Mihai Gâdea, patriot și mândru că e român, își dă fata, Maisha Karina, la o facultate din Olanda

De asemenea, s-au înregistrat avarii la reţelele electrice în 22 localităţi din judeţele Mureş şi Neamţ, însumând un număr de aproape 7.000 de consumatori finali. Pentru remedierea deficienţelor au acţionat echipe ale furnizorului de electricitate.

IGSU mai anunţă că sunt în continuare intervenţii în desfăşurare, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, în mai multe localităţi din judeţele Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te