Ce pedeapsă a primit interlopul care a vrut să asasineze un jurnalist. Ce i s-a întâmplat în arest

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.03.2023 - 15:12
Interlopul Lucian Boncu Foto: Impactpress.ro

Interlopul Lucian Boncu, cel care voia să asasineze un jurnalist, a fost condamnat la 11 ani și 5 luni de închisoare de Curtea de Apel Timișoara. Decizia este definitică. În trecut, el a fost bătut de membrii clanului Corduneanu.

SHARE

Interlopul Lucian Boncu, cel care voia să asasineze un jurnalist, a fost condamnat la 11 ani și 5 luni de închisoare de Curtea de Apel Timișoara. În trecut, el a fost bătut de membrii clanului Corduneanu. 

Jurnalistul care urma să fie ucis de interlop este Dragoș Boța, redactorul șef al unui cotidian din Timișoara. 

Decizia magistraților este definitivă.

Boncu, interlopul care a vrut să asasineze un jurnalist, trimis la închisoare pentru 11 ani și 5 luni

După ce Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Boncu la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor” și la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „nerespectare a regimului armelor și munițiilor”, toate părțile au făcut apel, scrie pressalert.ro

La Curtea de Apel Timișoara, Lucian Boncu a cerut strămutarea procesului, însă magistrații au refuzat, iar joi, 17 martie, a fost pronunțată sentința definitivă.

Citește și: Cât de periculoase sunt nevestele Cordunenilor: arest și control judiciar pentru cămătărie și șantaj

Instanța i-a respins lui Boncu apelul prin care solicita să fie achitat pentru toate acuzațiile și a admis, în parte, apelul jurnalistului Dragoș Boța și cel al DIICOT.

Curtea de Apel Timișoara a mărit pedeapsa pentru infracțiunea de „încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor” de la un an de închisoare la doi ani de închisoare și a menținut pedeapsa de doi ani de închisoare pentru „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”,

Contopind toate celelalte pedepse primite de Boncu în alte dosare, a fost stabilită pedeapsa principală rezultantă de 11 ani şi 5 luni închisoare în regim de detenţie, la care adaugă amenda penală de 6.000 (şase mii) lei.

„Justiția a stabilit, astăzi, definitiv că liderul interlop Lucian Boncu a plănuit asasinarea mea. Toți magistrații care au judecat acest dosar au spus că probele strânse de DIICOT confirmă acuzațiile, în ciuda tuturor încercărilor disperate de ascundere a adevărului.

Faptul că i-a fost mărită lui Boncu pedeapsa pentru infracțiunea cea mai gravă este, dincolo de cifră, un semnal important că libertatea presei nu se negociază și că trebuie protejată”, a comentat pe pagina da de Facebook jurnalistul intrat în vizorul lui Boncu. 

Boncu, băgat în spital de membrii clanului Corduneanu

La începutul anului, potrivit unor surse din lumea interlopă, Lucian Boncu ar fi avut o altercație cu doi infractori din Iași, membri ai clanului Corduneanu, pe fondul unei dispute mai vechi cu șeful celui mai temut clan infracțional din Moldova, Costel Corduneanu.

Citește și: Interlopul care a vrut să asasineze un ziarist, băgat în spital de membrii clanului Corduneanu

Cei doi deținuți s-ar fi năpustit asupra lui Lucian Boncu, l-au doborât la pământ, unde i-au aplicat mai multe lovituri de picior. Până la intervenția gardienilor, fostul lider al interlopilor din Timișoara ar fi suferit multiple contuzii și fracturi.

Citește și: Fotbalistul Claudiu Răducanu "Blocnotes", care a lucrat pentru interlopul Rechinu, e acum profesor

A fost transportat de urgență la spitalul închisorii, unde ar fi stat internat aproape 30 de zile, răstimp în care a suferit și o intervenție chirurgicală de extirpare a splinei.

Incidentul nu a fost confirmat oficial, însă povestea încăierării dintre Boncu și cei doi membri ai clanului Corduneanu circulă printre deținuți, conform impactpress.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te