Interlopii lui Miloși din Giulești săltați de mascați. Șantaj dus la extrem pentru datornici

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.03.2024 - 10:07
Interlopii din Giulești, ”călcați” de Poliție și DIICOT Foto: captură Poliția-DIICOT

Sunt descinderi la un clan interlop. DIICOT și Poliția fac cercetări cu privire la acte de cămătărie și șantaj. Datornicii erau amenințați până le cedau bunuri de mare valoare.

SHARE

Sunt 19 percheziții în Capitală și județele București și Ilfov într-un mega dosar de cămătărie și șantaj. Vizați ar fi interlopii lui Miloși din Giulești, o grupare extrem de periculoasă. 

Mai mulți membrii ai clanului vor fi aduși la audieri.

Interlopii lui Miloși din Giulești săltați de mascați. Șantaj dus la extrem pentru datornici

”La data de 20.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și complicitate la șantaj.

În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2022, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din nouă membri,  având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj.

Citește și: Cum au dat Interlopii din gruparea Giulești lovitura de 1 milion de euro la amanet. Filaj ca-n filme

Din cercetările efectuate a rezultat că, unul dintre suspecți, lider al grupului infracțional organizat, a oferit împrumuturi cu dobândă, ca îndeletnicire, mai multor persoane vătămate, iar ulterior, împreună sau cu sprijinul celorlalți membri,  le-au  amenințat cu acte de violență ori au exercitat asupra lor și a membrilor de familie presiuni psihice inducându-le o stare de puternică temere  pentru a obține  de la acestea, bunuri sau foloase patrimoniale necuvenite.

De asemenea, invocând o datorie a uneia dintre victime,  au menținut-o prin acte de constrângere (preluarea documentelor personale și amenințări) în stare de dependență financiară în scopul obținerii unui imobil, proprietatea acesteia.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Citește și: VIDEO Interlopii din clanul Cocolea spălau la un supermarket banii făcuți din traficul de droguri

Activitățile sunt realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

La acțiune participă şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis Poliția și DIICOT într-o informare comună.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te