Lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecanul Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi arată că, indiferent dacă doriţi să vă bucuraţi de o plimbare în aer liber, să exploraţi atracţii culturale sau pur şi simplu să admiraţi o privelişte spectaculoasă, există suficiente locuri la o oră distanţă de oraş sau chiar mai puţin.
Nu este exclus ca pe viitor să se realizeze un material tipărit plecând de la aceste destinaţii sau chiar o aplicaţie/site interactiv în care să fie prioritizate activităţile existente în funcţie de profilul excursionistului, de timpul pe care îl are, de locurile pe care le-a încercat deja în jurul Iaşului.
Infograficul propus actualmente de lect. univ. dr. Mihai Bulai se referă la petrecerea timpului liber într-o zonă mai apropiată de locul de origine, fără înnoptare de obicei, oferind o serie de „centre turistice” aflate la 60-80 de km de Iaşi, de regulă oraşe: Huşi, Vaslui, Roman, Paşcani, Hârlău, Bivolari, Ungheni - Republica Moldova, care concentrează ele-însele o serie de activităţi şi în jurul cărora „gravitează” o serie de posibilităţi. „Cel mai ofertant dintre acestea este municipiul Roman care a fost şi capitală de judeţ în trecut, cu un patrimoniu impresionant şi cu o activitate economică intensă. Există şi o «centură» de localităţi la 25-50 de km de Iaşi în jurul cărora se va genera următorul proiect: oraşul Târgu Frumos (cu restaurantele sale, piaţa şi monumentele istorice), Vlădeni (cu «Delta Moldovei»), Victoria (cu clubul de agrement Victory), Ungheni (cu satul Medeleni, canalul Jijiei), Răducăneni (centrul vechi evreiesc, piaţa de duminică, biserica catolică), Dobrovăţ (cu mănăstirea lui Ştefan cel Mare), Grajduri (Poiana cu Statui), Mironeasa (Mănăstirea Hadâmbu), Ţibăneşti (cu Conacul Petre P. Carp), Popeşti (cu Conacul Sturdza şi casele tradiţionale) etc.”, a explicat lect. univ. dr. Mihai Bulai pentru „Ziarul de Iaşi”.
Continuarea, în Ziarul de Iași.