Orfan, Pavel Bartoș vinde mărțișoare să își crească frații. Soția renunță la carieră pentru familie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.06.2023 - 15:43
Pavel Bartoș și soția - Foto: imapact.ro

Pavel Bartoș este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi din țară, însă viața lui nu a fost întotdeauna roz. În cadrul unui podcast, a povestit drama care l-a maturizat și l-a determinat să aibă grijă de familia sa.

SHARE

Pavel Bartoș este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi din țară, însă viața lui nu a fost întotdeauna roz. La 16 ani, a rămas orfan de tată și a fost nevoit să devină cap de familie pentru surorile și mama lui. 

Drama care l-a maturizat la 16 ani

Invitat în cadrul unui podcast, Pavel Bartoș a povestit cum a înfruntat pierderea tatălui său, fiind nevoit să devină „bărbatul familiei” la doar 16 ani.

Astfel, până să dea la facultate, pentru a face rost de bani, Pavel Bartoș a fost lăcătuș mecanic, salahor, lucrător comercial, ospătar, chiar și vânzător de mărțișoare.

„Nici n-am realizat ce se întâmplă (n.r. când a murit tatăl lui). A trebuit să devin cumva bărbatul familiei, să-mi ajut familia. Nu mi-am pus întrebarea: „Dar oare merit eu chestia asta? Dar de ce mi se întâmplă mie?”

Citește și: Văduvă la 43 ani, Marina Voica se recăsătorește cu un bărbat celebru cu 20 de ani mai tânăr

Nu gândeam atât de elaborat. N-am avut timp de gândire și a trebuit să iau situațiile ca atare și cumva asta mă bucură pentru că de multe ori mă gândeam așa: „Bă, dar dacă aș fi cerut sfatul cuiva?”

Cu cât ceri sfatul mai multor oameni, cu atât te complici. Toți au câte o părere. Eu am fost nevoit să reacționez și să mă maturizez în urma consecințelor deciziilor mele. Unele au fost foarte bune. Unele au fost foarte proaste, dar am învățat”, a povestit îndrăgitul prezentator. 

Am luat viața ca atare. Nu exista noțiunea de bonă. Eu eram bona!

Întrebat cum a făcut față noii vieți, acesta a declarat că a luat totul ca atare pentru a-și ajuta mama.

„Ca atare. Nici nu lucra atunci pentru că atunci, dat fiind că după al doilea copil, ea trebuia să-i crească. Noi nu aveam noțiunea de bonă. După al treilea copil, ea nu mai lucra.

A devenit casnică și mai ales că era chiar după Revoluție și erau probleme cu locurile de muncă. Pe vremea când trăia și tata, ei încercau să lucreze în schimburi diferite. Mama în schimbul unu, tata în schimbul 2.

Câteodată se mai întâmpla, ca la trei săptămâni, să lucreze în același timp și atunci eram eu. Eu trebuia să am grijă. Niciodată nu s-a pus problema să vină bunicii. Eu eram bona. Atunci așa considerai că e normal”, a povestit Pavel Bartoș.

A lucrat ca salahor

Având în vedere că rudele din partea tatălui lucrau în construcții, timp de doi ani, pe când era în liceu, a fost salahor pe șantier.

„Rudele din partea tatălui lucrau în construcții și atunci unde să te angajezi? Dar mi-am dat seama că nu îmi place. Am făcut-o pentru că trebuia să îi ajut pe ai mei. Am învățat să îi admir pe cei cărora le place munca fizică. Bravo lor! ” a povestit Bartoș.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

A dat la facultate, dar și-a mințit familia

Pavel a mărturisit că a urmat cursurile de actorie fară să le spună părinților. Inițial, le-a zis că a intrat la Facultatea de Drept și ei l-au încurajat.

„Am zis că vreau să dau la Drept și toată lumea a zis, da, la Drept. Singura care știa era diriginta, care știa că dau la Actorie. Când am venit acasă am zis, am intrat! Toți erau bucuroși, vai, o să fi avocat! Și am zis ”nu, o să fiu actor!” A avut mama un hâc, așa câteva secunde, apoi a zis ”Tot la facultate esti!”.

Relația familială gestionată „cu grijă și atenție”

Întrebat cu reușește să gestioneze relația familială, având în vedere multitudinea de proiecte în care este implicat, Pavel a răspuns în glumă „cu grijă și atenție”.

Ulterior a completat că cea mai mare calitate a sa este soția lui, care se dedică familiei și creșterii copiilor. Iar atunci când este ocupat cu proiectele sale, este bucuros și relaxat pentru că știe că familia lui este pe mâini bune.

„Cu grijă și cu atenție. Și, acum, trecând peste glumă, deși mulți dintre voi îmi știți aproape toate defectele și calitățile, nimeni nu știe de fapt că cea mai mare calitate a mea este soția mea, Anca Bartoș, care este dedicată familiei și creșterii copiilor. Având certitudinea faptului că familia mea este pe mâini bune, eu am relaxarea și bucuria necesară să mă pot dedica în întregime proiectelor în care sunt implicat.”

Citește și: Însurat cu o studentă, Pavel Bartoș zice că viața nu e doar lapte și miere. De ce a vândut în bar

Ne-am cunoscut la Timișoara, la Teatrul Național. Eu eram studentă în anul 4, el doar ce venise și vreau să spun că, în momentul în care l-am văzut pentru prima oară, am știut că o să fie soțul meu. Nu pot să explic, asta mi-a trecut prima oară prin cap. El deja era absolvent și l-am văzut pe holurile Teatrului Național. Ne-am întâlnit la o petrecere, am dansat cu el și a contat mult”, și-a amintit Anca cum și-a cunoscut soțul.

Însă, dorința de-a construi o carieră în domeniul actoriei nu a fost mai puternică decât dorința de a se dedica total familiei și copiilor. Anca a renunțat la cariera de actriță și om de radio pentru a avea grijă și a le oferi o educaţie exemplară copiilor săi.

„A renunțat la cariera de actriță pentru că i-a plăcut să fie mamă, și asta e de admirat”, a povestit Pavel Bartoș. Pavel Bartoș este tatăl ideal pentru fetele sale încercând, atât cât îi permite timpul, să fie cât  mai prezent în viața lor.                                       

„Pentru familia ta, e bine să fii alături de ei,  să fii cu ei, să faci clătite sâmbătă dimineața, să ieșim în parc,  să mergem la munte. Asta e bine pentru ei. Să ne bucurăm unii de alții."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te