Incendiu într-o mină din Siberia. Unsprezece mineri au murit, alți 49 sunt blocați în subteran

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.11.2021 - 12:44
Incendiu într-o mină din Siberia. Unsprezece mineri au murit, alți 49 sunt blocați în subteran/FOTO: Twitter/AP Europe

Unsprezece mineri au murit şi 49 au rămas blocați joi în subteran după izbucnirea unui incendiu într-o mină de cărbune în regiunea Kemerovo din Siberia, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale.

SHARE

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, dintre cei 285 de oameni care se aflau în mina Listviajnaia, 236 au fost scoşi la suprafaţă. Operaţiunea de salvare continuă.

Totodată, 49 de mineri sunt blocaţi în continuare în subteran. Locul în care sunt minerii blocați „nu este cunoscut deocamdată”, a precizat un responsabil local al ministerului, citat de TASS.

„Potrivit datelor preliminare, mai mulţi muncitori au fost intoxicaţi cu fum. Numărul de victime urmează să fie precizat”, a comunicat secţia regională a Comitetului de Investigaţii din Rusia, într-un comunicat. 

Ultimele informații vorbesc despre 11 victime.

Autorităţile au anunţat că au primit o alertă în jurul orelor locale 08:35 (01:35 GMT) cu privire la prezenţa de fum în această mină, în oraşul Gramoteino, în regiunea Kemerovo, unde se află numeroase mine de cărbune.

Iniţial a fost anunţat că 115 mineri lucrau în mină în momentul izbucnirii incendiului.

Deocamdată, nu sunt cunoscute cauzele exacte ale incidentului, fiind demarată o anchetă privind „încălcarea normelor de securitate”.

Un accident la aceeaşi mină de cărbune a avut loc în octombrie 2004, când o explozie de metan a ucis 13 persoane. Potrivit mass-media ruse, o altă explozie a ucis în mina Listviajnaia cinci persoane în 1981, în perioada sovietică, potrivit Digi24.

Accidentele în minele din Rusia sunt legate adesea de o neglijență față de aplicarea normelor de securitate, de o proastă gestionare sau de echipamente învechite. 

Cel mai grav accident minier din ultimii ani s-a soldat cu 91 de morţi şi peste o sută de răniţi, în mai 2010, în mina Raspadskaia, tot în regiunea Kemerovo.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.