În Botoșani, polițiștii și-au luat BMW-uri de 40.000 de euro, dar merg la WC-ul din fundul curții

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.05.2023 - 12:19
În Botoșani, Poliția are BMW-uri, dar face licitație pentru WC-uri din lemn - Foto: botosaneanul.ro

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în luna aprilie 2023 a primit primele autospeciale BMW 320i xDrive „8+1”, a demarat o licitație pentru „achiziția de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase”.

SHARE

IPJ Botoșani are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice) pentru un contract privind „achiziția de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, în diverse locații de pe raza județului”.

În caietul de sarcini se indică faptul că în cadrul achiziției se dorește „confecționarea a șase unități clasice WC din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități”.

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Pamflet despre BMW-urile de poliție: „Pute a nou / Ăsta-i noul meu birou”

Întreaga achiziție se ridică la suma de 9.000 de lei și este pentru șase posturi de poliție rurale din județul Botoșani. „S-a luat decizia achiziției de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, pentru înlocuirea celor existente, degradate”, se mai arată în procedură, relatează botosaneanul.ro.

Ceea ce înseamnă că, practic, IPJ Botoșani vrea să înlocuiască toaletele vechi montate în curțile mai multor sedii de poliție cu unele noi, dar cu aceeași structură, în loc să construiască toalete „normale”, unde poți trage apa și spăla pe mâini.

Citește și: FOTO Dacă Poliția Română ia BMW-uri Seria 3 „8+1”, Poliția din Madrid vrea BMW X5 cu plug de zăpadă

Aproape toate sediile de poliție rurale din județul Botoșani au WC-ul în „fundul curții”

În județul Botoșani sunt funcționale 71 de sedii de poliție rurale și aproape toate au toalete în „fundul curții”. Sunt practic construcții din lemn neracordate la utilități și care, mai ales pe timpul verii, emană un miros pestilențial.

Doar șase sedii de poliție din județul Botoșani, din comunele Rădăuți Prut, Călărași, Avrămeni, Durnești, Drăgușeni și Ungureni, au fost modernizate grație unui proiect transfrontalier cu Republica Moldova, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

Reprezentanții Poliției Botoșani susțin că nu s-a luat în calcul nicio clipă varianta construirii unor grupuri sanitare decente și adaptate vremurilor actuale. Iar acest lucru este cauzat de nealocarea resurselor financiare pentru infrastructura care susține activitatea Poliției.

În data de 21 aprilie 2023, însă, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a primit primele două noi autospeciale de poliție BMW. 

Poliția Rutieră își înoiește flota de autospeciale cu mașini puternice. Pe 15 mai 2022, IGPR a postat în SEAP un anunț de achiziție prin licitație pentru 600 de mașini de poliție, cu o valoare totală de 98.006.046 de lei (19,6 milioane euro), în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.), axa 2.5.

Iar pe 16 august 2022, IGPR a încheiat contractul cadru și pe 12 septembrie a fost semnat primul contract subsecvent pentru 100 de BMW-uri Seria 3 320i xDrive pentru 16.334.341 de lei (aprox. 3.267.000 euro), adică 163.343,41 de lei per bucată (aprox. 33.200 euro, fără TVA). 

Noile BMW-uri de poliție de circa 33.200 euro, fără TVA (39.500 euro, TVA inclusă) și-au făcut deja apariția pe străzile din România, primele unități fiind livrate la sfârșitul lunii martie 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te