Germania depăşeşte pragul de 100.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei

DE Daniel Toșa | 25.11.2021 - 12:23
Germania depăşeşte pragul de 100.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Germania a anunțat un record de decese și infecții cu coronavirus, deoarece numărul total de decese a depășit 100.000. Cel mai sever val de până acum s-a spart exact când un nou guvern se pregătește să preia frâiele puterii la Berlin.

SHARE

Cea mai mare economie a Europei a înregistrat 351 de decese în ultimele 24 de ore, ducând numărul total de morți de la începutul pandemiei la 100.119, potrivit cifrelor Institutului Robert Koch (RKI).

Rata de incidență săptămânală a atins, de asemenea, un maxim istoric de 419,7 infecții noi la 100.000 de persoane, a anunțat RKI.

Germania a suportat episoadele anterioare ale pandemiei mai bine decât multe alte țări europene, dar a cunoscut o agravare recentă, cu paturile de terapie intensivă ocupate.

Citește și: Nuțu Cămătaru: Puteam prelua Steaua, dar nu am vrut. Pe Becali „l-am ținut cu bani și cu șmecherie”

Creșterea crizei de sănătate reprezintă o provocare imediată pentru noul guvern de coaliție care urmează să preia cabinetul Angelei Merkel luna viitoare.

Creșterea cazurilor în Germania vine în momentul în care Europa reapare ca epicentru al pandemiei, continentul luptându-se cu adoptarea lentă a vaccinurilor în unele țări.

Săptămâna trecută, în Europa au fost înregistrate peste 2,5 milioane de cazuri și aproape 30.000 de decese legate de COVID, devenind de departe regiunea cea mai grav afectată în prezent de virus, potrivit unui bilanț al agenției de presă AFP, potrivit B1TV.

Citește și: Celine Dion suferă de distrofie musculară. Are 40 de kilograme, nu mai poate să meargă

Într-un semn al severității valului care a lovit Germania, sectorul său de sănătate a trebuit să solicite ajutor spitalelor din alte părți ale Uniunii Europene.

Germania a anunțat săptămâna trecută restricții mai dure, inclusiv obligarea oamenilor să demonstreze că sunt vaccinați, s-au recuperat de COVID-19 sau au fost recent testați negativ pentru virus înainte de a putea călători cu transportul public sau de a intra la locul de muncă.

Câteva dintre zonele cele mai afectate au mers mai departe, anulând evenimente mari, cum ar fi piețele de Crăciun și interzicerea persoanelor nevaccinate de la baruri, săli de sport și facilități de agrement.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.