Gabriela Firea, acuzată de calomnie de viceprimarul Tomnița Florescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.12.2019 - 11:43

Viceprimarul Capitalei Tomniţa Florescu (ALDE) a anunţat că o acţionează în judecată pentru calomnie pe Gabriela Firea, după ce primarul general a acuzat-o că ar fi încercat să îl impună ca proiectant al spitalului metropolitan pe arhitectul Cristian Tănăsescu.

SHARE

"Am avut 'onoarea' să fiu ţinta unui atac al dumneavoastră care nu vă face cinste. M-aţi acuzat că aş fi încercat să îl impun ca proiectant al noului spital metropolitan pe arhitectul Tănăsescu, care ar fi cerut un preţ de 10 milioane de euro pe proiect şi un milion pentru el. Cu alte cuvinte, m-aţi acuzat de trafic de influenţă. Este o acuzaţie gravă, de natură să implice organele de cercetare penală anticorupţie. Dacă ar fi adevărată, obligaţia dumneavoastră ar fi să le sesizaţi. Altfel, aţi deveni complice sau tăinuitor. Cum însă ştim amândouă că această acuzaţie este o fabulaţie, nu îmi fac nicio problemă în acest sens. (...) Mă văd nevoită să vă răspund printr-un act concret: vă acţionez în judecată pentru calomnie", a precizat viceprimarul, într-o scrisoare deschisă, informează Agerpres.

Ea a adăugat că nu face acest gest pentru a-şi apăra onoarea şi probitatea morală şi profesională, "susţinute de cei 53 de ani de carieră în arhitectură, şi de cei 42 de ani de activitate didactică universitară", cât pentru "a preveni asemenea comportamente din partea unor actori politici care, cuprinşi de febra electoralistă, uită că sunt slujbaşi ai cetăţenilor, şi nu stăpânii lor".

"Fiindcă, aceasta este situaţia, doamna primar: în virtutea calităţilor noastre, şi eu, şi dumneavoastră suntem angajatele bucureştenilor. Numai că, spre deosebire de mine, dumneavoastră aţi uitat acest lucru şi aţi deprins nesănătoasa tendinţă de a vă comporta precum o stăpână. De aceea, ca om ai cărui ani de muncă sunt egali cu anii număraţi de dumneavoastră de la naştere, îmi permit să vă dau câteva sfaturi: nu-i desconsideraţi pe ceilalţi, preţuiţi-i pe cei care muncesc şi care gândesc, încadraţi-vă în limitele adevărului şi ale decenţei. Credeţi-mă, oamenii preţuiesc aceste lucruri mai mult decât becurile colorate ţipător şi spectacolele electorale, fie ele organizate în piaţă, ori în şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a mai transmis viceprimarul ALDE.

Tomniţa Florescu a afirmat că singurul său obiectiv este să contribuie la recâştigarea de către Bucureşti a statutului de oraş dezvoltat, frumos şi civilizat.

"Mi-ar plăcea să cred că şi obiectivul dumneavoastră este acelaşi. Mi-ar plăcea să cred că vă doriţi cu adevărat să avem un spital metropolitan modern şi dotat la standardele de astăzi. Mi-ar plăcea să cred că vă doriţi, într-adevăr, ca Bucureştiul să nu mai fie un oraş murdar, plin de reclame şi sufocat de maşini. Din păcate, nu mai pot crede acest lucru. Am văzut, ieri, două proiecte cu un pronunţat iz electoralist, care, în forma pe care ne-o prezentaţi, nu pot fi realizate niciodată. V-am cerut să ne prezentaţi documentaţia completă a proiectului privind spitalul metropolitan, iar dumneavoastră aţi replicat acuzându-mă de fapte penale", a completat viceprimarul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te