G4Media: Fiul lui Gabriel Oprea, maturizare pe bani publici, la Ministerul Agriculturii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.07.2019 - 09:48
Băiatul lui Gabriel Oprea, angajat temporar la Ministerul Agriculturii. Sursa: G4Media.ro

Fiul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, Marin Gabriel Oprea, a fost angajat temporar la Ministerul Agriculturii, după ce a încercat, fără succes, să se angajeze la începutul anului, la același minister, potrivit G4Media.

SHARE

Motivul angajării ar fi că tatăl său consideră că, așa, fiul lui, un obișnuit al cluburilor, s-ar maturiza, au mai spus surse din Ministerul Agriculturii pentru G4Media.ro. Maturizarea lui Oprea Jr. a fost plătită cu aproape o mie de euro pe lună. 

Gabriel Marin Oprea (23 de ani) a lucrat timp de o lună, în mai, la Ministerul Agriculturii și s-a ocupat, teoretic, de activități ce au ținut de asigurarea Președinției Consiliului UE de către România. 

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii au declarat pentru G4Media.ro că Gabriel Marin Oprea nu prea venea la muncă. Potrivit acestora, Gabriel Oprea dorea ca fiul său să se se maturizeze și să aibă un serviciu cu program.

„A fost angajat pe pile, venea când voia și pleca cu mult timp înainte de terminarea programului. Lucra direct cu secretarul general din minister, Constantin Ilie Aprodu, și el un apropiat al lui Gabriel Oprea”, a declarat o sursă din Ministerul Agriculturii, pentru G4Media, care a mai spus că salariul lui Oprea Jr. ar fi fost de aproape o mie de euro.

„Nu era vorba de bani, Gabriel Oprea credea că așa se maturizează fiul său, un copil crescut cu totul la dispoziție. Credea că așa mai renunță la fete, cluburi și mașini. Asta spuneau chiar apropiații secretarului general Ilie Aprodu, care știau de la acesta. Este haios, dar ăsta este adevărul. Gabriel Oprea își maturizează fiul pe bani și funcții publice”, a mai spus aceeași sursă. 

Oprea Jr. a încercat să se angajeze la Ministerul Agriculturii la începutul anului, dar n-ar fi trecut de examenul scris, angajaților din minister fiindu-le frică să-l ajute. Postul a fost atunci înghețat. 

Nici Gabriel Oprea și fiul său și nici ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu au răspuns la solicitarea G4 de a oferi un punct de vedere privind angajarea lui Oprea Jr. la Ministerul Agriculturii. 

Citiți investigația G4Media.ro aici

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.