Formularul digital de intrare în România, aprobat în ședința de guvern

DE Edi Neagu | Actualizat: 15.12.2021 - 10:23
Formularul de localizare al pasagerilor va fi obligatoriu la intrarea în România. FOTO: Pexels.com

Acest formular este folosit, deja, de mai multe țări europene, în contextul pandemiei.

SHARE

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că Executivul urmează să aprobe Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.

Conform proiectului de OUG, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital, un document utilizat deja în alte 18 state membre UE.

Citește și: ANALIZA Patru oameni din stat, cu ochii pe Arafat. După multe catastrofe, vine vremea decontului

"Astăzi vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de OUG pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Noua tulpină SARS-CoV-2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente în România, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă", a spus Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, documentul va permite eficientizarea anchetelor epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Ciucă a menţionat că formularul va putea fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro. El va fi prezentat, la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei. Datele completate în formular vor fi accesate doar de către angajaţii autorizaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi vor putea fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice, a precizat prim-ministrul.

Citește și: Premierul despre incidentul cu soții Șoșoacă: „inacceptabil”, „trebuie clarificat de urgență”

"Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-CoV-2. Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trebuie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane - rutiere sau navale", a spus Ciucă.

Formularul poate fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară persoanelor autorizate de la punctele de trecere a frontierei. Datele completate vor fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și vor fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice", a explicat Nicolae Ciucă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te