Florin Zamfirescu știe de ce a murit Geo Costiniu. „Îl așteptau seara câte 10 fete”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.11.2023 - 09:21
Florin Zamfirescu știe de ce a murit Geo Costiniu. „Îl așteptau seara câte 10 fete” - Foto: Arhive / imgine cu caracter ilustrativ
Florin Zamfirescu știe de ce a murit Geo Costiniu. „Îl așteptau seara câte 10 fete” - Foto: Arhive / imgine cu caracter ilustrativ

Florin Zamfirescu a scos la iveală noi detalii despre moartea lui Geo Costiniu, cunoscut și ca Alain Delon’ de România. Despre el se știe că a avut 5 soții și că i-a plăcut viața până în ultimul moment. Prietenul și colegul său Florin a dezvăluit de ce a murit actorul.

SHARE

Au trecut 10 ani de la decesul actorului Geo Costiniu, iar Florin Zamfirescu, fost coleg de breaslă al lui, a făcut câteva dezvăluiri din ultima parte a vieții lui Geo Costiniu, răpus de ciroză hepatică. Iată declarațiile acestuia!

Geo a iubit viața până în ultima clipă

Geo Costiniu a fost unul dintre cei mai iubiţi actori în anii ʼ70- ʼ80, însă a murit singur, sărac și bolnav. S-a stins din viață la 63 de ani, după ce i s-a pus diagnosticul de adenocarcinom hepatic pe fond de ciroză hepatică. Florin Zamfirescu a făcut câteva destănuiri din viața regretatului actor și a trecut în revistă momentele care l-au marcat profund.

Citește și: Artist român de geniu, pictează paralizat cu pensula legată de mână. E la pat când îl arestează

În tinerețe, Geo Costiniu a fost diagnosticat greșit cu epilepsie, iar tratamentul i-ar fi provocat convulsii pe scenă, după cum a povestit colegul său de breaslă. Ajuns în pragul disperării, actorul a căzut în patima alcoolului și nu a mai durat mult până și-a găsit sfârșitul, potrivit Viva.ro.

Geo Costiniu a murit acum 10 ani, pe data de 12 noiembrie 2013. Florin Zamfirescu a spus că marele actor ar fi fost diagnosticat cu epilepsie, dar că avea doar o lipsă de calciu. El a mai povestit că acesta cădea pe scenă din cauza medicamentelor pentru epilepsie și că bea foarte mult alcool. Și femeile l-au distrus.

„Așa se spune, dar Geo a fost diagnosticat în tinerețe cu epilepsie. Eu cred ca avea doar o lipsă de calciu. Poate mai mult de zece ani a fost tratat ca epileptic. 

Când nu suferi de așa ceva, dar primești medicația respectivă faci crize ca și când ai fi epileptic. Cădea pe scenă, pe stradă, nimeni nu putea să prevadă crizele. Apoi a apărut alt medic care i-a suspendat acel tratament, iar Geo a revenit la normal. Doar că începuse să bea, din disperare. Asta l-a distrus pe Geo!”, a spus Florin Zamfirescu.

Florin Zamfirescu a mai povestit că Geo nu putea să refuze fanele și că își petrecea nopțile cu ele. El a mai declarat că marele actor era așa de preocupat de femei că nici măcar nu mai dormea sau mânca. Avea probleme și cu soția din cauza slăbiciunii sale.

A fost căsătorit de 5 ori și are un fiu

Geo Costiniu a devenit actor chiar dacă tatăl lui voia să-l vadă arhitect și mama medic. La vârsta de 8 ani s-a remarcat la o serbare, la școală, și a fost dus la televiziunea română. Geo Costiniu a fost însurat de 5 ori și are un băiat care trăiește, de mulți ani, în Suedia.

“Când plecam în turnee stăteam în cameră cu Geo și nu prea venea noaptea acasă, iar eu îl certam. Îi spunea că trebuie să mai și doarmă, să mai mănânce. Mi-a spus odată, după un spectacol ‘ Dacă mă vezi că nu vin la hotel, ia-mă la bătaie’.

S-a terminat spectacolul și îl așteptau vreo 10 fete. Am plecat într-o zi la Cluj și am stat în aceeași cameră. La un moment dat sună telefonul și era soția lui, Lăcrămioara. I-am spus că Geo nu e și m-a sunat până la 4 dimineața. Era geloasă, îmi spunea să plec și  să-l caut. Până la urmă au divorțat, au și un copil care este prin Suedia. Semăna cu Geo foarte tare”, povestește Florin Zamfirescu, pnetru Fanatik.

A murit trist și în sărăcie

Marele și frumosul actor Geo Costiniu s-a stins sărac, foarte trist si bolnav. Florin Zamfirescu este de părere că prietenul său a fost prea fascinat de Dem Rădulescu, cel care i-a fost profesor. Mereu încerca să îl imite pe cunoscutul actor și acest lucru i-a limitat alegerea rolurilor.

“După incidentul acela de pe scenă a zis că nu mai poate, avea o demnitate a lui, știa cine a fost. Mai venea pe la teatru și se uita la noi. Noi doi aveam ștate vechi, în teatru jucasem foarte mult împreună. Îi spuneam uneori ‘îmi ești foarte drag, dar te și invidiez, cum e să arăți așa de mișto’.

Citește și: Dramele Didei Drăgan: A vrut să își ia viața de mai multe ori. Părăsită pentru o colegă de scenă

Lui Geo Costiniu i-a prins rău profesorul Dem Rădulescu! Cei care terminau la marele profesor cu cât erau mai talentați cu atât mai tare deveneau Bibănei. Geo a ajuns să-l imite, avea un real talent, iar după facultate devenise și el un Bibănel lucru care i-a limitat paleta foarte mult”, mai spune Florin Zamfirescu.

“Era de așteptat să moară. După ce i-a ieșit mâna din umăr nu a mai făcut umbră pământului foarte mult. După ce a murit, ce m-a șocat foarte tare e că, în foaier la Odeon, m-am întâlnit cu profesoara lui, Adriana Piteșteanu.

Era înconjurată de jumătate din colegii lui Geo. Mi s-a părut groaznic ca profesorul să ajungă să-și îngroape studentul! M-a durut asta”, își amintește maestrul Zamfirescu, potrivit Fanatik.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te