Flagrant la crudele lupte de câini: 76 de animale vor fi plasate în adăposturi, 9 persoane audiate

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 25.06.2022 - 17:03

Polițiștii din Brașov au surprins în flagrant o luptă între câini. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Secret Service (Statele Unite ale Americii).

SHARE

Au fost și percheziţii la persoane care pregăteau câini pentru lupte şi efectuau plăţi în mod fraudulos.

Polițiștii din Brașov au făcut șase percheziții domiciliare în Brașov, Sălaj și Cluj într-un dosar penal care vizează efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și organizarea de lupte cu câini.

Citește și: VIDEO Patru proxeneți din Constanța au călcat în picioare patru persoane în față la Cireșica

Acțiunea a fost realizată și cu sprijinul Secret Service (Statele Unite ale Americii) şi al Centrului European de Criminalitate Cibernetică al Europol.

Citește și: „Passaris de România” și nepoata lui, obligați să dea înapoi 17.000 € , 5.000 £ și 79.000 de lei

Polițiștii au surprins în flagrant o luptă între câini. Perchezițiile din Brașov au avut loc la domiciliile unor persoane bănuite că, în perioada februarie-iunie 2022, ar fi obținut din mediul online date ale unor carduri bancare, ce ar fi fost emise de către instituții bancare Statele Unite, pe care le-ar fi utilizat ulterior, în mod fraudulos, pentru efectuarea de tranzacții.

De asemenea, au fost efectuate percheziții pe raza județelor Cluj și Sălaj la persoane care, în perioada mai-iunie 2022, ar fi pregătit și antrenat câini pentru lupte. În județul Cluj, polițiștii au surprins în flagrant o luptă ilegală între doi câini, fiind identificate, de asemenea, mai multe persoane de cetățenie străină, proprietari ai animalelor și spectatori.

„Totodată, în județele Cluj și Sălaj, au fost identificate în total 76 exemplare canine, unele dintre acestea urmând a fi plasate în adăposturi, conform procedurii legale în vigoare privind protecția animalelor și 2 vor fi plasate într-un spital veterinar, fiind continuate verificările privind modalitatea de respectare a normelor privitoare la bunăstarea și protecția animalelor”, transmite IPJ Brașov.

În urma perchezițiilor efectuate în Brașov și Cluj au fost ridicate mai multe sisteme informatice de stocare și sume de bani. Nouă persoane vor fi duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.