Fiul de 17 ani a ghidat hoții prin Snapchat pentru a-și jefui părinții. Au spart banii în club

DE Adrian Costin | Actualizat: 03.04.2023 - 12:01
Foto: pexels.com

Un tânăr de 17 ani a pus la cale jefuirea propriilor părinți care nu-i dădeau câți bani voia el. A vorbit cu doi hoți pe care i-a ghidat prin Snapchat în ziua furtului când au fost sustrași 40.000 de lei, din care fiul a primit 2.500.

SHARE

Fiul proprietarilor prădaţi, un adolescent de 17 ani, a pus la cale întreaga poveste, supărat că părinţii nu-i dădeau câți bani voia el, şi i-a ghidat pe hoţi prin Snapchat, pentru o parte din suma furată.  

Spargerea a fost dată în noaptea de 25 spre 26 martie. Hoţii, Sebastian Nicuşor Pasc şi Bogdan Lucian Mihuţ, ambii din localitatea Hălmagiu, au primit pontul de la o rudă a victimelor.

Au ajuns în Tămaşda cu maşina condusă de un amic de-a lor, Alexandru Bogdan Sirban, din comuna Vârfurile, şi tot acesta i-a şi dus acasă, după spargere.

Citește și: VIDEO Mijlocaș al echipei naționale, acum pocăit: Făceam parte dintr-o bandă. 80% nopți pierdute

Pasc, Mihuţ şi Sirban au fost ridicaţi de poliţiştii din Cefa şi reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzația de furt calificat, iar Judecătoria Salonta a decis apoi arestarea lui Pasc şi Mihuţ pentru 30 de zile. Sirban a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, pentru complicitate, conform Bihoreanul

Fiul de 17 ani a ghidat hoții prin Snapchat

Fiul proprietarilor i-a ghidat tot timpul pe hoţi, prin aplicaţia de mesagerie Snapchat, „care criptează comunicarea și șterge automat mesajele”.

Citește și: Creatoare de modă care a fost la "Imperiul Leilor", prinsă drogată la volan, condamnată să muncească

Cei trei arădeni, toţi cu vârste de 20 şi 21 de ani, au fost ajutaţi constant de adolescentul bihorean, în vârstă de 17 ani.

Spărgătorii au aşteptat momentul potrivit pentru spargere: sâmbăta seara, când părinţii ajutorului lor erau plecaţi de acasă.

Pe 25 martie, în jurul orei 22.30, Pasc şi Mihuţ, ambii purtând mănuşi pentru a nu lăsa amprente, fiind şi mascaţi, cu glugi. Primul avea un articol vestimentar de ski care îi acoperea faţa iar cel de al doilea o cagulă şi ţinea un levier ascuns în geacă.

Ei au pornit spre casa din Tămaşda în maşina VW Passat a tatălui lui Mihuţ, condusă de Sirban.

Pasc şi Mihuţ "au pătruns (fără drept şi prin escaladarea gardului din plasă) în curtea imobilului (locuinţa părţii civile P. M.), după care au intrat în casă, pe uşa închisă dar neasigurată.

Apoi, prin efracţie (forţarea uşii de acces cu obiectul amintit anterior) au ajuns în dormitorul de la etaj, de unde au sustras suma de 3.000 de lei şi un card bancar (neutilizat) dintr-o poşetă, 35.000 dintr-un dulap şi un plic în care se aflau suma de 2.000 RON și 150 euro, de sub lenjeria aflată pe un raft, în partea superioară, cauzând astfel un prejudiciu total de 40.738,82 RON (40.000 +738,82 echivalent lei la cursul BNR din 25.03.2023)", detaliază comunicatul procurorilor.

Au spart banii în club

Apoi, cei doi s-au întors la maşina în care îi aştepta Suciu, parcată lângă podul CFR de la intrarea în localitate. Lăsând la o parte suma cuvenită "mesagerului", cei trei arădeni s-au împărţit frăţeşte pe bani, iar apoi s-au întors în Arad.

Pentru a înlătura senzaţia că au fost împreună, cei trei s-au despărţit. Sirban şi-a luat maşina pe care o lăsase în localitatea arădeană Ineu, un Audi A4, în vreme ce Mihuţ şi Pasc şi-au continuat deplasarea în maşina tatălui lui Mihuţ. Apoi, au "spart" în aceeași noapte o parte din banii furaţi într-un club.

Fiul nu va răspunde penal pentru că părinții nu au depus plângere

Premeditarea a reieşit inclusiv din mesajele transmise de fiul bihorenilor prăduiţi, "care urma să primească suma de 2.500 RON pentru informaţile oferite", dar care nu răspunde penal, pentru că părinţii săi nu au făcut plângere împotriva lui.

De altfel, procurorii arată că băiatul a fost chiar cel care a pus la cale întregul furt, pe motiv că părinţii nu îi dădeau suficienţi bani.

Informarea nu detaliază de ce a avut atât de mare nevoie de bani adolescentul, însă precizează că unul dintre hoții pe care i-a angajat face parte „dintr-un anturaj în care se consumau şi substanţe interzise”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te