Firea, autovictimizare și atacuri la Dăncilă: „Românii aleg răul mai mic. Mă doare, dar înțeleg”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.11.2019 - 12:32
Firea și Dăncilă

Gabriela Firea, vicepreședintele PSD, a criticat, luni dimineață, pe pagina sa de Facebook, strategia electorală a PSD de la ultimele alegeri, precum și faptul că Gabriel Oprea a fost anunțat, duminică, de Viorica Dăncilă că este vicepreședinte PSD și membru al CEx.

SHARE

„Pentru copiii acestei ţări care merită mai mult de la politicieni, îmi voi asuma toate riscurile, consecinţele şi nu voi accepta compromisuri. Greşelile şi compromisurile i-au determinat pe romani să aleagă într-un număr atât de mare răul cel mai mic. Mă doare, dar îi înţeleg perfect!

Aşa cum am rămas doar şase în picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicităm dlui Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău - şi în primul rând romanilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, aşa şi acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public faţă de nesocotirea opiniei majorităţii covârşitoare a românilor şi a colegilor din partid, prin impunerea intrării în CEX, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci... sindicate.

Resping ferm ideea că aş fi ştiut aşa ceva, că aş fi fost de acord! Eram în primul rând la CEX, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate - unele de care nu am auzit în viaţa mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţi ai PSD şi că au drept de vot în BPN şi CEX, ca şi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toată ţara.

Sunt dezamăgită că începem analiza prăbuşirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma şi reluă legătura cu simpatizanţii noştri printr-o minciună. Aud că şi alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuiala şi nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?”, a scris Gabriela Firea, primarul capitalei și vicepreședinte al PSD, pe pagina sa de Facebook. 

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -