Filmul tragediei de la Mamaia. Au murit încercând să salveze o fată de 16 ani. Scoși cu un lanț uman

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2023 - 14:39
Salvamarii nu i-au mai putut salva Foto: Captură Antena 3

Apar noi date despre tragedia care s-a produs luni în stațiunea Mamaia, când patru oameni au murit înecați. Au fost trași de curenții de tip Rip, unul dintre cele mai periculoase fenomene din Marea Neagră.

SHARE

Patru persoane au murit înecate la Mamaia și o alta a murit în stațiunea Venus.

Tot luni, un turist a intrat în apa mării, seara, chiar dacă era arborat steagul roșu. A dispărut în larg și o misiune de căutare a fost lansată în cursul nopții. El a fost găsit mort marți dimineață.

Cei patru bărbați care și-au pierdut viața în Mamaia aveau 34, 38, 43 și 46 de ani și erau din Dâmboviţa, Calărași și Argeș. Se aflau pe plajă în momentul în care o fată de 16 ani a fost luată de curenții puternici și trasă în larg.

Fimul tragediei de la Mamaia. Au murit încercând să salveze o fată de 16 ani. Scoși cu un lanț uman

Bărbații au vrut să salveze fata, însă au fost luați și ei de valuri. Acela a fost momentul în care salvamarii și turiștii de pe plajă au format un lanț uman pentru a-i recupera, scrie digi 24.

Martorii povestesc cum s-a întâmplat tragedia.

Au intrat mai mulţi şi s-a făcut un cordon de persoane şi au mai scos din ei, dar pe unii i-a luat valul în continuare. În două reprize s-a făcut cordon şi s-au scos”, a declarat un martor, potrivit observatornews.ro.

Un altul spune că în apă a intrat și un salvamar care a avut, de asemenea, nevoie de îngrijiri medicale: „Am intrat cu un salvamar, salvamar care din păcate, e şi el întins pe jos. Totul s-a întâmplat în partea asta de aici. A fost apa până în brâu şi i-a luat curentul pe toţi. Practic, au fost în apă vreo 8.

Au fost duşi în curent în partea cealaltă, trei am scos noi, încă unul au scos salvamarii şi au venit ceilalţi cu skyjetul şi i-au scos pe toţi.”

Citește și: VIDEO Lanț uman pe litoral pentru salvarea a 7 turiști din apa mării. Trei dintre ei au murit

„A fost ceva foarte, foarte rapid. A fost o intervenţie foarte dificilă. Am înţeles că două trei fete au intrat în apă, o altă persoană şi-a dat seama că e ceva înneregulă, au intrat să salveze. A intrat şi salvamarul să îi salveze”, spune unul dintre salvamarii care au intervenit pe plaja din Mamaia.

A durat zeci de minute până când salvamarii au reuşit să i aducă pe toţi la mal. Fata fost resucitată şi dusă la spital, însă pentru cei trei salvatori ai ei medicii nu au mai putut face nimic. Un alt bărbat, care a fost transportat în stare gravă, a murit la spital.

Citește și: Pericolul din Marea Neagră. Puțini români știu de curenții Rip care pot ucide în ”apa până la brâu”

Salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare deoarece sunt valuri mari, iar curenţii sunt puternici.

Aproape două treimi din plajele de pe litoralul românesc sunt afectate de așa numiții „curenți rip”. Specialiștii atrag atenția că este imposiibil să înoți împotriva lor și că nici măcar înotătorii experimentați nu le-ar putea face față.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te