Execuție în stil mafiot: A împușcat un om pe stradă din mașină. Ieșeanul stătea mai mult prin Italia

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.02.2023 - 18:03
Bărbatul care a împușcat un om pe stradă în Iași - Foto: ZDI

SHARE

Individul care şi-a împuşcat un vecin, de pe aceeaşi stradă, din cartierul Alexandru cel Bun, era căutat şi astă-noapte “şi-n gaură de şarpe” de poliţiştii şi procurorii ieşeni. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Radu Cătălin Ţocu, este la primul caz de anvergură din funcţia pe care a fost numit recent. De asemenea, este primul caz de anvergură şi al lui Gabriel Trifescu, din noua sa postură de şef a Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi.

Liniştea cartierului Alexandru cel Bun, în zona din apropierea podului Mircea, care traversează Bahluiul, a fost spartă de o pocnitură miercuri seară, în jurul orelor 21.30. Un Audi A5 negru (vezi foto) care mergea încetişor pe strada îngustă Basarabi a demarat în goană imediat după pocnitură.

Un bărbat care mergea pe jos pe aceeaşi stradă a pus mâna la gât, însă sângele îi şiroia printre degete. Marius Ancheluţă, victima, a sunat la 112 şi a cerut ajutor, însă, văzând cantitatea mare de sânge care ţâşnea din rană, s-a urcat în autoturismul propriu şi a mers singur la Urgenţe la Spitalul “Sf. Spiridon”. Poliţiştii şi un procuror au mers imediat la faţa locului, unde au găsit sânge din belşug pe jos, pe strada respectivă.

Pe de altă parte, poliţişti în civil s-au amestecat printre locuitorii cartierului, iar alţii au mers direct la uşa suspectului principal, Alin Alexandru Plop, în vârstă de 30 de ani. Acesta a fost indicat chiar de către victimă. Plop a fost “vizitat” la domiciliu, la câteva blocuri depărtare, cât şi la nişe prieteni, ba chiar şi la iubita acestuia. Nefiind găsit, poliţiştii au luat urma camerelor de supraveghere din zonă, iar spre seară existau zvonuri că ar fi fugit din judeţ, ba chiar din ţară.

“Mai mult stătea prin Italia”

“Avea o iubită în Iaşi, dar mai mult stătea prin Italia. De acolo avea pistolul. Era tatuat cu «lider» al Mafiei italiene, în Italia avea fete la stradă, se zvoneşte. Acolo a făcut multe alte prostii”, ne-a spus un apropiat al acestuia. Ieri la amiază, prim procurorul Radu Cătălin Ţocu ne-a precizat că încă îl caută pe Plop, dar şi că agresorul are multe acte comise cu violenţă. “În Italia, autorul faptei are condamnări pentru furt prin utilizare de arme şi violenţe, dar şi pentru infracţiuni contra ordinii publice şi înfăptuirii justiţiei”, ne-a precizat şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Printr-un comunicat, instituţia anunţase în jurul orei 12 detalii din anchetă. “Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului P.A.A. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de “tentativă de omor”, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal rap. la art. 188 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 01.01.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe strada Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Citește mai multe pe ziaruldeiași.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te