Europarlamentarul Vlad Gheorghe, victimă a violențelor din 10 august: „Vom merge la CEDO”

DE Elena Andrei | 02.03.2021 - 21:23
sursă youtube/facebook

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR), care a fost bătut la 10 august 2018 de jandarmi la protestul din Piața Victoriei, a făcut un apel la toți cei care sunt parte în dosar ca și el să se unească pentru o acțiune comună la Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO).

SHARE

„Aștept mesajele voastre la adresa [email protected] - cu cât suntem mai mulți, cu atât acțiunea noastră este mai puternică”, a transmis acesta pe Facebook.

„Odată publicată motivarea vom avea o direcție mai clară privind acțiunea noastră. Acțiunea nu va presupune niciun cost pentru doritori, iar datele voastre vor fi folosite exclusiv pentru 10 August. Aveți încredere că nu s-a terminat - o lume întreagă a văzut ce au fost în stare Dragnea, Carmen Dan, Speranța Cliseru și șefii Jandarmeriei să facă împotriva cetățenilor pașnici: copii, femei, persoane în vârstă, cu dizabilități, oameni cu mâinile ridicate ca mine care doar protestau împotriva infractorilor. Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti! Trebuie să fim uniți și să ne cerem DREPTATEA pe toate căile!”, scrie europarlamentarul USR.

„Ne vedem la CEDO”

Mai multe grupuri civice anunță că vor sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul dosarului „10 august” și că miercuri va merge în fața Tribunalului București cu mesajul „Rușine, Justiția Română! Ne vedem la CEDO”.

Comunitatea Declic, alături de Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Rezistența, Reset Iași și Brașovul Civic contestă decizia judecătorului Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, de clasare definitivă a dosarului 10 august și anunță că va sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Citește și

Dosarul „10 august” nu va fi redeschis, decizie definitivă a Tribunalului București

Dosarul „10 august”: doi dintre agresorii jandarmeriței, închisoare cu executare. Decizie definitivă

De asemenea, reprezentanții grupurilor civice se vor strânge, miercuri, 3 martie, de la ora 18.00, în fața Tribunalului București, cu mesajul „Rușine, Justiția Română! Ne vedem la CEDO”.

DIICOT nu a făcut o anchetă corectă

Societatea civilă dezaprobă modul în care ancheta 10 august a fost ucisă din fașă. Dosarul 10 august a fost închis definitiv, DIICOT nu a făcut o anchetă corectă. Niciun martor și nicio persoană vătămată nu au fost audiate de procurori, iar o parte din probele tehnice nu au fost cerute. În aceste condiții, închiderea cercetărilor nu poate fi decât abuzivă.

„Dosarele istorice ale Revoluției și Mineriadelor sunt încă plimbate între parchete și instanțe. Pe același model de mușamalizare, ancheta 10 august a fost clasată definitiv înainte să înceapă. Una dintre cele mai violente acțiuni împotriva cetățenilor, de după Revoluție, riscă să aibă aceeași soartă”, a declarat Marian Rădună, reprezentant Geeks for Democracy.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te