Cine e Mihaela Triculescu, noua șefă a ANAF

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.01.2019 - 20:00
Mihaela Triculescu a devenit noul șef al ANAF
Mihaela Triculescu a devenit noul șef al ANAF

Șeful ANAF Ionuț Mișa a fost demis și înlocuit. Premierul Viorica Dăncilă a semnat numirea Mihaelei Triculescu în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, conform unui comunicat al Guvernului.

SHARE

UPDATE: Mihaela Triculescu, noua șefă a ANAF, și-a început cariera de pe poziția de contabilă a societății de salubritate din comuna Cârcea, jud. Dolj, S.C Servicii Publice.

În 2014, a fost respinsă la concursul de ocupare a postului de consilier clasa I, grad profesional superior organizat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, unde a obținut la proba scrisă 78,50 puncte, iar la interviu 61,67 puncte, cu un punctaj final de 140,17. La acel concurs au participat 32 de candidati pe patru posturi.

„În perioada 2014-2016, am susținut mai multe sesiuni de recrutare pentru funcția de inspector Antifraudă. De fiecare dată, la proba scrisă am fost printre primele poziții, ocupând chiar prima și a doua poziție, dar totodată la proba orală mi s-a transmis că nu mă încadram în «profilul» cerut de Direcția Antifraudă", a explicat noul șef al ANAF pentru Profit.ro

A fost director adjunct la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) a judeţului  Dolj și parte într-un  dosar de fraudă cu bani europeni, pe spinarea șomerilor.

_________________________

UPDATE: „Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență.

În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii. Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice”, se arată în comunicatul Guvernului.

_________________________

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF, Ionuţ Mişa, în acord cu strategia sa cu privire la funcţionarea instituţiei.

Teodorovici a precizat că ANAF trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea, ”trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică”, adăugând că ”anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică”, informează News.ro. „Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF-ului”, a mai spus Ministrul de Finanțe.

Eugen Teodorovici a subliniat că premierul va analiza solicitarea sa de revocare din funcţie a lui Ionuţ Mişa, urmând să ia o decizie, și că el a făcut și o propunere pentru succesorul acestuia.

Ieri, după ce au apărut primele informații neconfirmate despre cererea de demitere din funcție a șefului ANAF, Ionuț Mișa a declarat că ”ar fi şi foarte greu să facă (Teodorovici, n.r) o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului”.

Primele tensiuni dintre Teodorovici și Mișa au apărut după câteva luni, în vara anului trecut, pe tema banilor care trebuiau recuperaţi pe casa din Sibiu care a aparţinut familiei Iohannis. Iniţial, Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut şefului statului este de peste două milioane de lei şi că cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul să intre în administrarea statului. Şeful ANAF Ionuţ Mişa a replicat atunci imediat, spunând că nu a primit de la minister niciun titlu în baza căruia să facă executarea.

Apoi, tot în vara anului trecut, Teodorovici, a spus că ia în calcul ca şefii ANAF să fie demişi, dacă nu vor îndeplini ţinta de colectare. Dar în octombrie 2018, ministrul de  Finanțe s-a răzgândit, afirmând în cadrul dezbaterii din Camera Deputaților a moţiunii simple intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România”, că ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de colectări din istoria instituţiei.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te