Eugen Rădulescu, BNR: Nu cred că avem resurse ca să mai rezistăm încă un an și jumătate

DE Adelina Sahlean | 28.08.2019 - 12:17
Directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din Banca Centrală, Eugen Rădulescu

Directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din Banca Centrală, Eugen Rădulescu, a scris într-o postare pe Facebook că țara se află într-o situație extrem de dificilă, politic și economic și nu cred că avem resurse că să mai rezistăm încă un an și jumătate.

SHARE

”Chiar dacă actualul guvern nu va mai putea promova cine știe ce legi toxice, cum a făcut în ultimii aproape 3 ani, schimbarea lui în cadrul constituțional actual depinde de cât de mult vor acționă în această direcție parlamentării ieșiți (formal) din majoritate”, mai notează Eugen Rădulescu.

El susține că are mari îndoieli că se va putea ajunge la un vot care să dea jos guvernul actual, oricât de toxică este continuarea funcționării lui.

”Dacă totuși se va ajunge acolo, eu aș spera să se poată contura următorul scenariu: Un nou guvern, condus de PNL, dar format din oameni cu adevărat pricepuți, eventual din mai multe sau chiar toate partidele parlamentare și PLUS, să preia conducerea. Primul pas ar trebui să fie asumarea răspunderii pentru o lege care să abroge toate porcăriile promovate din ianuarie 2016 : în primul rând, cele din justiție și alinierea riguroasă la recomandările Comisiei de la Veneția ; cele care au ciuntit cu nerușinare puterile președintelui ; cele economice, care au permis jefuirea banului public. Asumarea răspunderii pe o asemenea lege pune la zid pe cei care ar dori să se modifice, dar să nu se schimbe nimic : dacă votează împotrivă și guvernul cade, jocul poate fi repetat de trei ori, până se declanșează alegeri anticipate, undeva în iarnă. Dacă nu se ajunge aici, măcar legislația devine mai puțin toxică, deși problema imensă a deficitului bugetar rămâne”, consideră Rădulescu, potrivit Hotnews.

Directorul Direcției de Stabilitate crede că alegerile anticipate, după cele prezidențiale, ar fi cea mai bună soluție, pentru însănătoșirea cadrului politic și pentru redresarea economiei. Întrebarea pe care și-o pune acesta este dacă vor putea însă ele să fie forțate de forțele noului, fără a repeta scenariul din 2016. „Nu știu. Dar știu că nu avem resurse să rezistăm încă un an și jumătate în situația de acum”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -