POPULISM Șeful CJ Giurgiu (PSD) se plânge că este „prizonier politic” din cauza COVID. Bâlbele DSP

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.07.2020 - 09:08
Marian Mina este șeful CJ Giurgiu. FOTO: Facebook

Șeful CJ Giurgiu, Marian Mina, a acuzat că este „prizonier politic”, pentru că este în carantină, după ce a intrat în contact cu șeful ISU Giurgiu, Radu Covaci, depistat cu coronavirus.

SHARE

Marian Mina (PSD) a mai anunțat, pe contul său de Facebook, că va depune plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu, care, într-un comunicat de presă publicat marți seară, a anunțat că Mina „va ieși din carantină în data de 02.08 – 03.08, orele 24.00”. 

Anterior ieșirii lui Mina la RTV, în care acesta a amenințat cu plângerea penală, DSP Giurgiu nu a comunicat nimic pe acest subiect. Mai mult, azi-dimineață, șefa DSP Giurgiu, Claudia Micu, a contactat reporterul Newsweek România, deranjată mai degrabă că revista a publicat un document pe care șeful CJ l-a trimis DSP decât că Mina nu ar respecta carantina. 

În cursul zilei de ieri, Newsweek România a relatat că surse au povestit redacției că Mina a fost văzut marți la sediul CJ, iar întrebat asupra acestui fapt, Mina a recunoscut că „am stat acasă de vineri până luni. În baza cărui document să stau acasă?”

Citește și: EXCLUSIV Șeful CJ Giurgiu (PSD) trebuia să fie în carantină și s-a dus la birou după un weekend

Ulterior acestei declarații, șeful CJ Giurgiu a publicat, pe contul său de Facebook, două postări, în care a susținut că „DSP Giurgiu continuă abuzul îndreptat împotriva mea. Fără să se fi emis o decizie de carantinare pe numele meu și în ciuda celor două teste negative pe care le-am și prezentat public, sunt ținut, în continuare, abuziv în casă și verificat periodic de poliție. Nu voi tolera sub nici o formă atitudinea discreționară care m-a transformat în prizonier politic în propria casă”.

„Nici până în ziua de azi nu am primit decizia de carantinare și nu am semnat nimic în sensul acesta. Voi depune plângeri penale împotriva tuturor autorilor abuzului”, a mai scris Mina, pe Facebook.

„În baza cărui document să stau acasă?”

În discuția cu reporterul Newsweek România, șeful CJ Giurgiu a spus că „Eu trebuia să completez acest formular, în care trebuia să îmi dau acordul sau nu. Trebuia să mi se aducă la cunoștință perioada carantinei și obligațiile mele. Nu există așa ceva. Și vă întreb eu, în baza la (sic!) ce sunt carantinat? (…) Am stat de vineri până luni. În baza cărui document sa stau acasă? Legea a fost modificata pe data de 23 luna aceasta. Am stat in carantină pentru ca am fost de bună credință, mi-am făcut acele teste atunci când mi-a spus directorul DSP, am ieșit negativ”.

Reacția tardivă a DSP Giurgiu. Șefa, supărată că presa a publicat un document pe care Mina l-a trimis instituției 

După o emisiune a lui Mina la România Tv, a reacționat și DSP Giurgiu. Într-un comunicat de presă, citat în presa locală, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că Mina este pus în carantină până în 2 august, la miezul nopții.

„În urma ieșirii publice  pe postul de televiziune RTV, din seara zilei de 27.07.2020 (emisiune moderată de domnul Ciutacu Victor), a domnului Mina Marian, prin care isi exprima nemulțumirea de a fi carantinat la adresa declarată, vă comunicăm următoarele: 

- domnul Marian Mina a fost contact direct (apropiat) cu caz pozitiv COVID 19 , conform definiției de caz, cu domnul Covaci Radu, testat pozitiv in data de 23.07.2020;

- din ancheta epidemiologica a domnului Covaci Radu, reiese ca domnul Mina Marian, a intrat in contact apropiat ultima oara cu domnul Covaci Radu, pe data de 20.07.2020;

- conform Legii nr. 136, art. 7, lit.b, carantina persoanelor se instituie ,,persoanelor care au intrat in contact direct cu cel putin o persoana confirmata cu o boala infectocontagioasa’’, pe o perioada de 14 zile, de la data ultimului contact cu cazul confirmat, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID 19).

Într-adevăr, domnul Mina Marian este testat de doua ori ( rezultate negative), in interval de sapte zile de la data ultimului contact cu cazul confirmat pozitiv; un test efectuat din propria initiativa  si un alt test efectuat in a saptea zi de la data ultimului contact, test concludent conform metodologiei in vigoare.

Domnul Mina Marian va iesi din carantina de la adresa mentionata pe chestionarul de ancheta epidemiologica, in data de 02.08-03.08.2020, orele 24.00, dupa care isi va putea relua activitatea profesională. Chestionarul a fost întocmit prin telefon, de catre reprezentantii DSP Giurgiu, de comun acord cu domnul Mina Marian”, este comunicatul DSP Giurgiu. 

Pe de altă parte, într-o discuție cu reporterul Newsweek România, de miercuri dimineață, directoarea executivă Claudia Micu a părut mai deranjată de publicarea de către revista Newsweek România a unui document trimis de Mina DSP-ului, decât de faptul că șeful CJ Giurgiu refuză să accepte condiția carantinei.

În această discuție, Claudia Micu ne-a transmis că șeful CJ Giurgiu nu scrisese în notificarea către DSP o adresă de email la care să îi fie comunicată punerea în carantină, iar când reporterul i-a atras atenția că este șeful județului și că ar trebui să poată să îl contacteze, aceasta a spus că l-a sunat, iar acesta i-a respins apelul.

 

Acesta este documentul obținut de Newsweek România, în care Marian Mina a scris DSP Giurgiu, cerând să i se comunice dacă este pus în carantină sau în ce bază a fost dispusă măsura carantinei și care este instanța căreia se poate adresa cu o plângere, dacă i s-a aplicat această măsură. După spusele lui Mina, DSP nu i-a transmis nici o informare scrisă și, tot din declarațiile sale, Mina a făcut cele două teste RT-PCR la îndemnul directorului DSP Giurgiu.

Claudia Micu a dat asigurări reporterului Newsweek România că va răspunde în scris la solicitarea revistei de a lămuri situația președintelui CJ Giurgiu. Până la ora publicării acestei știri, Newsweek România nu a primit nici un răspuns scris de la DSP Giurgiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te