Elevul criminal din Craiova care a ucis o fată de 14 ani într-un parc vrea să scape ușor de gratii

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.03.2024 - 09:45
Elevul criminal din Craiova care a ucis o fată de 14 ani într-un parc vrea să scape ușor de gratii - Foto: Profimedia images

Elevul criminal din Craiova care anul trecut a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova își cere schimbarea încadrării juridice în dosarul în care este judecat pentru omor calificat.

SHARE

Elevul criminal din Craiova care a ucis o fată de 14 ani într-un parc vrea să scape ușor de gratii. Tribunalul Dolj va lua o decizie în această privință la termenul următor, programat pentru 26 martie. Cererea a stârnit revoltă în rândul familiei fetei ucise, care cere ca tânărul să fie închis pe viață.

Elevul criminal din Craiova care a ucis o fată de 14 ani într-un parc vrea să scape ușor de gratii

"Tatăl Melisei, Flavius Lungu, a mărturisit: „Mă așteptam să ceară orice. Din acea zi, nu am fost capabil să îmi găsesc cuvintele și să spun ceea ce este în sufletul nostru, în familie. În momentul când îl văd, am o repulsie”", a spus tatăl fetei ucise.

"Mama Melisei, Ana Maria Lungu, a declarat: „A plecat de acasă cu gândul, supărat, să ucidă. A avut toate probele... Tricoul, cuțitul, masca, mănușile. Cum poți să pleci pe stradă? Și a zis că a vrut doar să îi sperie”", a adăugat mama fetei, potrivit Antena 3.

Mărturia cutremurătoare a ucigașului: „Nu suport să văd oameni fericiți”

Mario Fojică, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani în Grădina Botanică și un alt tânăr de 19 ani, și-a mărturisit relaxat gestul în fața anchetatorilor.

„Am ucis-o pentru că nu suport să văd oameni fericiți”, le-a spus el magistraților.

Filmul crimei comise de Mario Fojică în Grădina Botanică din Craiova

27 iunie 2023, la ora 16:00, un apel la numărul de urgență 112 anunța un incident violent petrecut în Grădina Botanică din Craiova, în plină zi. Mai multe echipaje de poliție și ambulanțe s-au deplasat imediat la fața locului.

Emanuel Bădică, cunoscut sub numele de Emi printre prieteni, în vârstă de 19 ani, era grav rănit, cu mai multe plăgi înjunghiate și pierzând sânge în cantități mari.

În timp ce agoniza, repeta întruna cuvintele "Mor, mor...". Emi a fost transportat în stare critică la Spitalul de Urgență din Craiova, prezentând multiple plăgi în zona gâtului, a abdomenului și a toracelui.

La scurtă distanță, Meliss Lungu, o fată de 14 ani, respira cu dificultate. Echipa medicală a încercat să o resusciteze timp de aproape o oră, dar toate eforturile au fost în zadar. Meliss urma să primească rezultatele Evaluării Naționale în data de 28 iunie.

Ucigașul le-a răspuns polițiștilor cu un zâmbet straniu pe buze

După săvârșirea crimei, Mario Alexandru Fojică a părăsit calm Grădina Botanică, îndreptându-se către ieșirea din spatele parcului. Acolo, s-a întâlnit întâmplător cu o patrulă a Poliției Locale și i s-a adresat întrebarea unde merge. Cu un zâmbet pe buze, Mario a răspuns că a făcut o plimbare și se întoarce acasă.

Câteva minute mai târziu, s-a primit un apel la 112.

Polițiștii locali s-au îndreptat spre zona indicată și i-au găsit pe cei doi tineri înjunghiați. Au solicitat imediat sprijinul inspectoratului de poliție din Dolj, care a inițiat căutările.

La momentul incidentului, în Grădina Botanică se aflau doar câțiva oameni. Polițiștii locali le-au relatat colegilor de la IPJ despre întâlnirea cu tânărul care spusese că se îndreaptă spre casă. Echipele de poliție s-au deplasat rapid către ieșirea din spate a Grădinii Botanice, în direcția indicată de polițiștii locali.

Odiosul criminal „părea calm și... zâmbea”

Mario Alexandru Fojică a fost capturat în câteva minute, fără a opune rezistență. Părea calm și... zâmbea.

"Am crezut că l-am ucis pe băiat și fata era martoră, a văzut totul". Mario a fost interogat de anchetatori aproape întreaga noapte.

„Am crezut că l-am ucis pe băiat, iar fata a fost martoră la tot”

Adolescentul a declarat că nu-i cunoștea pe cei doi pe care i-a înjunghiat. Spune că a trecut pe lângă ei, iar băiatul care însoțea fata i-ar fi reproșat privirea ciudată pe care i-a aruncat-o prietenei lui. A izbucnit o ceartă între ei și tânărul l-a lovit pe Mario.

Ulterior, surse judiciare afirmă că Mario nu a mai dorit să menționeze toate detaliile în declarație.

Totuși, în fața anchetatorilor, a relatat în amănunt cum l-a atacat pe tânărul de 19 ani și cum s-a năpustit apoi asupra fetei care îl însoțea.

Cu seninătate, a afirmat: "Am crezut că l-am ucis pe băiat, iar fata a fost martoră la tot".

Mario Alexandru Fojică a distrus 3 familii cu zâmbetul pe buze

Trei familii distruse Mario Alexandru Fojică, elev la Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova și fiul șefului de post din localitatea doljeană Calopăr.

Prietenii apropiați spun că părinții au investit mult în educația adolescentului pentru a-l vedea în uniforma militară. Cu toate acestea, tânărul prezenta frecvent tulburări de comportament și manifesta agresivitate. De fiecare dată a trecut cu brio testele psihologice de la școală.

Meliss Lungu, o fată de 14 ani, era absolventa Colegiului Național Pedagogic din Craiova. Ziua de miercuri, 28 iunie 2023, era una importantă pentru ea, deoarece urma să primească rezultatele Evaluării Naționale. De asemenea, trebuia să fie alături de sora sa mai mare, care urma să susțină ultima probă a Bacalaureatului.

Emanuel Bădică, în vârstă de 19 ani, absolvise Colegiul Național Carol I din Craiova. Emi a fost dus imediat în sala de operație, la Spitalul de Urgență din Craiova. Intervențiile chirurgicale au durat până după miezul nopții, iar starea tânărului era critică.

"Pacientul este în continuare internat în secția de terapie intensivă, în stare extrem de gravă. Prognosticul este rezervat", a declarat Cristina Geormăneanu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te