Drama artistului abandonat și înfiat la 6 luni: I-au murit și părinții adoptivi. „Au fost îngeri”

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.02.2023 - 19:33
Ștefan Alexandru Negru și mama sa adoptivă - Foto: Star Popular
Ștefan Alexandru Negru și mama sa adoptivă - Foto: Star Popular

Destinul tânărului artist Ștefan Alexandru Negru ar putea fi o lecție de viață pentru noi toți! A fost înfiat, pe când avea șase luni, iar părinții adoptivi sunt singurii pe care îi considera mamă și tată.

SHARE

Și-a pierdut tatăl la doar 12 ani, ca mai apoi să rămână și fară mama lui, la 18 ani, după o perioadă lungă în care a încercat din răsputeri să-i aline suferințele. Rămas singur, rudele i-au devenit dușmani și, cu toate greutățile, Ștefan și-a urmat visul: să cânte și să învețe! 

Citește și: Angela Merkel a primit Premiul pentru Pace al UNESCO pentru politica sa privind refugiaţii

Are doar 21 ani dar viața i-a arătat toate nuanțele ei încă de mic copil, trăind experiențe pe care nu oricine le-ar fi gestionat așa cum a reușit Ștefan Alexandru Negru.

Maturitate, echilibru, perseverență, ambiție și talent sunt doar o parte dintre elementele care-l descriu pe tânărul artist. Deși suferința i-a fost soră, a acceptat-o ca fiind parte din viața lui și a mers mai departe. Ștefan ne prezintă filă cu filă povestea vieții sale, care a început într-un orfelinat.

„Copiii nu datorează părinților nașterea, doar creșterea!”

”Am fost înfiat la șase luni, de către părinții mei. Eu m-am trezit în sânul acestei familii și ea vă rămâne tot timpul familia mea. Se spune despre oamenii care au puterea de a înfia un copil că sunt oameni care și-au asigurat deja locul în rai. Am aflat că sunt înfiat pe la 7 ani, mi-au spus părinții, am înțeles situația, am fost ok. Nicolae Iorga avea o vorbă pătrunzătoare: copiii nu datorează părinților nașterea, doar creșterea! Darul vieții este de la Dumnezeu, așa cum l-am primit și eu. Iar eu le datorez părinților mei totul!”, a mărturisit Ștefan Negru la Star Popular.

Citește și: O fetiță de 7 ani și-a protejat fratele cu propriul trup sub dărâmături, timp de 17 ore: „O minune”

Ștefan susține că nu a fost măcinat de întrebări legate de abandonul mamei sale naturale. Privește cu maturitate ceea ce s-ar fi putut întâmplă după nașterea lui și nu vrea să-i judece pe cei care i-au dat viață și l-au abandonat. Nu a vrut să-și caute părinții naturali și nici nu pare dispus să lege vreodată o relație cu ei.

”Până la șase luni am fost la o casă de copii, unde se lasă copiii care nu sunt doriți, sau unde îi lasă părinții pentru că nu au posibilitatea să-i crească. Eu nu știu ce a fost în sufletul femeii respective. Viața mea începe de la șase luni, cu familia Negru. Când venim pe lume, Dumnezeu ne trasează un drum. Ăsta a fost drumul meu, să am norocul, binecuvântarea, să mă trezesc în sânul unei familii care m-a înconjurat cu toată dragostea. Am fost un copil extraordinar de dorit, părinții mei și-au văzut împlinirile prin mine. Eu am fost respirația părinților mei. Părinții mei au fost îngeri, niște oameni extraordinari! Oricine ar veni acum să-mi spună ce a fost, nu există… eu știu ce am trăit alături de părinții mei”, ne-a mai povestit Ștefan.

A rămas stâlpul familiei la 12 ani, când tatăl adoptiv a murit

Odată cu moartea tatălui său, pe când Ștefan avea doar 12 ani, lucrurile au început să se schimbe. El a devenit stâlpul casei și ajutorul mamei sale care fusese diagnosticată cu o boală cruntă: cancer. Aceasta a plecat la ceruri, după ani de tratamente și chinuri, când și-a văzut băiatul la facultate, trecând de pragul majoratului.

Citește și: Salvatorii români în Turcia au avut prima misiune: Părinții scoși în viață, dar copilul a murit

”Sfârșitul ei a venit într-un moment în care aș fi avut nevoie de sprijin mai mult ca niciodată. Pe de altă parte, mă gândesc că ea își încheiase cumva misiunea, eu eram deja major, pe picioarele mele, muzical mă afirmam, m-a văzut intrat la facultatea la care amândoi ne doream să fiu, cumva m-a lăsat stăpân, pe picioarele mele. Procesul meu de maturizare a început încă de când a murit tata, devenisem un mic stâlp pentru mama mea. De la 12 ani încercam să-mi procur singur bănuții. Am intrat în Sfânta Biserică, părintele m-a luat pe lângă el devenind un ajutor, diacon. 

Ștefan merge adesea acasă, la mormântul părinților, acolo unde își mai alină dorul apăsător care nu va dispărea niciodată. După moartea mamei, și-a șters lacrimile și a mers mai departe alături de iubita lui, Giulia.

”Ea a apărut în viață mea în momentul în care a murit mama. Un lucru deloc întâmplător. N-am apucat o prezint mamei, este studentă la Conservator. Cred a fost dragoste la prima vedere, ne înțelegem de minune, este tot în sfera muzicii, are proiecte, cântă. Cât despre însurătoare, toate la timpul lor!” , susține Ștefan Negru.

Citește și: Ucigașii tăcuți din Marea Neagră de care românii trebuie să se păzească: Te trag spre ape adânci

mătușă și o fină, ambele din partea mamei, i-au fost sprijin după ce Ștefan a rămas fară ambii părinți. L-au ajutat organizeze părăstasele și i-au fost alături ori de câte ori a avut nevoie.

Ștefan mai are rude, cele din partea tatălui, despre care susține n-au vrut decât răul familiei sale iar după moartea părinților i-au accentuat amărăciunea fiind nevoit se separe de ei, chiar dacă locuiesc sub același acoperiș.

Rudele i-au spus în față că nu îl suportă 

La un moment dat, în starea în care aflam, făcusem o afirmație: familia din care eu vin, este o familie al cărei suflet este reprezentat de însuși nume (n.r. Negru). Nu generalizez, verișorii și nepoții sunt oameni extraordinari cu care păstrez legătură și îmi sar în ajutor. Dar, uneori, e necesar te separi de oamenii care nu te lasă trăiești, nici mori. Cu rudele din partea tatălui păstrez o legătură de respect și nimic mai mult. Nu mi-au fost nici sprijin, nici ajutor! Am ajuns cred sunt un om incomod pentru ei, mi s-a spus și nu sunt copilul natural al părinților mei, mi s-a spus în față nu sunt suportat. Am ales separ de acești oameni. Este foarte trist, din păcate. Ce fel de om este acela care trece la pomelnicul de adormiți pe cei vii?”, s-a mai confesat Ștefan Negru în interviul emoționant acordat pentru Star Popular.

Și-a urmat drumul 

Tânărul artist a știut -și croiască drumul înconjurat doar de oameni de la care are ce învăța. Iar maturitatea de care dovadă o pune pe seama divinităților.

Citește și: FOTO Misterele lacului Bezid: Sat scufundat de comuniști, biserici „fantomă” și decese inexplicabile

”Nu știu explic lucrul ăsta! Așa m-am format… e un dat de la Dumnezeu. Așa se spune: copiii care sunt înfiați, sunt însemnați de Dumnezeu! Așa poate traduc, spunând sunt însemnat de Dumnezeu și trimis pe lumea asta transmit un mesaj clar. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu mi-a dat posibilitatea de a exprima oamenilor prin muzică!”, a spus Ștefan Alexandru Negru.

În ciuda tuturor greutăților prin care viața l-a trecut, Ștefan a terminat facultatea de Pedagogie Muzicală, la Universitatea Națională de Muzică din București. În prezent, este anul I la master, specializarea Muzicologie. A câștigat și mai multe trofee la festivaluri muzicale iar parcursul lui profesional deja îl plasează în categoria artiștilor care fac cinste României, potrivit starpopular.ro.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te