Cum se justifică judecătorul care nu a vrut să îl condamne pe Dragnea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.09.2018 - 11:58
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Judecătorul Ștefan Pistol, cel care a votat pentru achitarea liderului PSD în dosarul angajărilor fictive, continuă să îl protejeze pe liderul PSD. Magistratul susține că din rechizitoriul realizat de DNA nu reiese concret modul prin care Dragnea și-a exercitat influența.

SHARE

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman, în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane – Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt lucrau pentru organizaţia judeţeană a PSD.
Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului, Geanina Arghir şi Constantin Epure, în timp ce Ştefan Pistol a făcut opinie separată, în sensul achitării liderului PSD.
Pistol susţine că declaraţiile date la DNA şi în instanţă de unii martori şi inculpaţi cu referire la Liviu Dragnea nu se coroborează cu alte probe, potrivit G4media.

Citește și Primul termen din recursul lui Dragnea, în prima zi după referendum

De asemenea, el arată că declaraţiile Anisei Stoica, care susţin acuzaţia procurorilor, “sunt singulare, discuţiile şi aspectele relevante nefiind confirmate de acesta sau de o altă probă administrată”.
Judecătorul mai spune că nu există probe ori indicii temeinice din care să rezulte că numirea Floarei Alesu în funcţia de director general al DGASPC Teleorman ar fi fost influenţată de Liviu Dragnea.
“Astfel, nu există niciun indiciu temeinic pentru susţinerea afirmaţiilor inculpatei Alesu Floarea în sensul că se temea de posibila sa sancţionare de către inculpatul Dragnea Liviu, care avea calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ori pentru sugerarea ipotezelor că ar fi existat, în mod real, riscuri cu privire la finanţarea activităţii DGASPC Teleorman, respectiv cu privire la aprobarea organigramelor ori statelor de funcţii pentru această Direcţie”, se arată în opinia separată.

Astfel, liderul PSD va ajunge în instanță în prima zi de după referendumul pentru redefinirea definiției familiei în Constituție, care are loc pe 6 și 7 octombrie.
Marți, Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au publicat motivarea condamnării lui Dragnea în dosarul DGASPC.

Citește și: Sentința pentru liderul PSD: Dragnea a adoptat o conduită nelegală, antisocială și imorală

Ştefan Pistol precizează că, în perioada 21 martie – 17 august 2014, în birourile de la DGASPC Teleorman unde lucrau Floarea Alesu (director) şi Jenica Dumitru (şef serviciu resurse umane) au fost montate dispozitive de supraveghere şi interceptare (audio, video, foto), însă nu au fost obţinute probe care să releve implicarea lui Dragne

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te