Dosar penal pentru înghesuiala de pe aeroportul din Cluj

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.04.2020 - 18:50

Poliția Cluj a deschis o anchetă penală pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul firmei germane de recrutare care nu a gestionat conform legii îmbarcarea muncitorilor.

SHARE

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor Lucian Bode să folosească toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe directorul aeroportului Cluj.

Orban a solicitat și prefectului demararea procedurilor pentru tragerea la răspundere a managerului.

Premierul a spus că au mai existat până acum două tentative de schimbare a acestui manager, însă au fost oprite de instanță.

Aproape 2.000 de oameni din județe din Transilvania și Moldova care vor să plece la muncă în agricultură în Germania au fost aduși cu autocarele de către o firmă de recrutare joi dimineață, pe aeroportul din Cluj, de unde au fost programate în cursul zilei 12 curse charter.

Aceștia s-au înghesuit în parcarea aeroportului. La fața locului s-au deplasat 50 de jandarmi și polițiști care „i-au dispersat pe oameni în afara terminalaului” și i-au atenționat să păstreze distanța.

Poliția Cluj încearcă să stabilească dacă există și o firmă intermediar din România.

„Urmare a imaginilor şi informaţiilor apărute în spaţiul public privind situaţia de pe Aeroportul Internaţional 'Avram Iancu' Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. În cursul zilei de astăzi, poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedură Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situaţia persoanelor aflate în cursul acestei dimineţi pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj. Cauza se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca”, se arată într-o informare a IPJ Cluj.

Noi zboruri spre Germania cu oameni care vor să meargă la muncă în agricultură sunt programate și sâmbătă și duminică de pe Aeroportul Cluj.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -