Doi dintre protestatarii care au pătruns în curtea Senatului, puși sub control judiciar

DE Daniel Toșa | 22.12.2021 - 15:33
Doi dintre protestatarii care au pătruns în curtea Senatului, puși sub control judiciar/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Doi dintre protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului în timpul protestului de marţi au fost puşi sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, relatează Agerpres.

SHARE

La ieşirea de la audieri, unul dintre protestatari a motivat că atunci când a intrat în curtea Palatului Parlamentului, şi-a exercitat „un drept constituţional”.

„Nu am dat cu niciun spray, au fost foarte mulţi oameni acolo, maşinile sunt devastate aşa cum se insinuează. Arma pe care am avut-o presupus la mine nu o aveam la mine, era un briceag, aveam o conservă şi a trebuit să o desfac după protest, când nu mai eram în zonă. Au fost mii de oameni. Într-un protest de genul ăsta nu poţi să controlezi zeci de mii de oameni. Mi-am exercitat un drept constituţional. Nu mai poţi trăi în momentul în care ai un certificat verde care îţi limitează dreptul la un venit. (...) Nu îmi reproşez nimic, mi-am asumat acest sacrificiu şi tot ce voi trage”, a declarat Aurelian Gheorghe.

Cătălin Simion, cel de-al doilea protestatar audiat de anchetatori, va contesta măsura controlului judiciar.

Citește și: Manualele de istorie despre Revoluție: Comuniștii au tras în oameni. Execuția lui Ceaușescu, unică

„Nu am vandalizat cu absolut nimic, eu doar am scandat „Libertate!”, eu doar am respectat Constituţia României. (...) O să contest în 48 de ore, să mi se ridice controlul judiciar", a afirmat acesta.

Întrebat dacă va mai participa la mitinguri, acesta a răspuns:„Normal că mă duc!”.

Aproximativ 1.200 de oameni au protestat, marţi, în apropierea Palatului Parlamentului, faţă de introducerea certificatului verde.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că, în intervalul 8,00 - 10,45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaţilor, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriţi de forţele de ordine.

Citește și: VIDEO 2.000 de participanți la protestul de la Parlament. Simion le-a cerut să meargă și la Guvern

„Ulterior, în jurul orelor 11,15, o parte din aceştia, însoţiţi de anumiţi parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forţat porţile de acces, context în care una dintre porţi a cedat (s-a rupt încuietoarea). Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forţele de ordine”, menţiona MAI.

Persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări şi la uşile de acces în clădire. Ulterior, aceştia au fost conduşi în zona exterioară curţii imobilului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te