Unii români sunt atât de speriați de un posibil atac antiatomic încât caută tot felul de soluții pentru a se pune la adăpost.
Sunt persoane care au ajuns chiar în punctul de a-și săpa în grădină un buncăr. Însă aici au întâmpinat unele dificultăți.
Și-au dat seama că fiind vorba despre o construcție ar putea avea nevoie de autorizație pentru ca într-un eventual control să nu fie sancționați.
Este nevoie de autorizație de construire pentru buncăr?
Pe un grup de Facebook, un utilizator a întrebat dacă ar avea nevoie de astfel de documente.
”O întrebare nu chiar atât de ciudată, în zilele astea. Trebuie sau nu trebuie vreo autorizație dacă vrei să-îi faci un buncăr?
(care nu se vede dinspre niciun vecin, asta e clar, datorită vegetației normale)”, scrie internautul.
Ceilalți utilizatori ai gupului și-au dat cu părerea și i-au răspuns.
”Nu poți săpa mai adânc fără autorizație, descărcare arheologică etc.. mai ales dacă și zidești, construiești..
Dacă pânza freatică e aproape se poate lăsa pământul în amonte.. construcțiile nedeclarate pot fi sursă de suspiciuni pentru alte scopuri etc...”, i-a răspuns un participant la discuție.
”La Chișinău, toți au construit buncăre sub garajele personale și care servesc drept baruri subterane ale familiei. Covoare persane, radiator, fotolii, vitrina...”, a comentat un alt utilizator.
Citește și: Ce vrea să facă primarul din Hunedoara cu buncărul antiatomic de lângă Castelul Corvinilor
Alții îl îndeamnă să își facă buncăr fără să mai spună nimănui. Însă sunt și persoane care îl îndeamnă să cerceteze mai întâi dacă pe acolo nu trece vreo țeavă de gaze sau altceva de importanță națională sau zonală.