Decizie superbă luată de familia copilului mort în accidentul din Bihor. Va salva viața a trei copii

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.06.2023 - 15:33
Sursa foto: Facebook/ Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna" Oradea

O tragedie cutremurătoare lovește o familie din comuna Paleu din Bihor după ce un accident cumplit provocat de un tânăr de 19 ani le-a răpit copilul de numai 7 ani. Totuși, familia îndurerată a decis că fiul lor poate exista în continuare pe acest pământ într-un fel sau altul.

SHARE

Un băiețel în vârstă de doar 7 ani, implicat într-un accident provocat de un tânăr de 19 ani din Oradea în localitatea Săldăbagiu de Munte, a pierdut lupta pentru viață. 

O rază de speranță după o tragedie cumplită

După ce starea copilului a fost declarată ca fiind moarte cerebrală, familia a luat o decizie inimaginabilă: să doneze ficatul și rinichii lui. 

Medicii au apreciat nespus curajul și generozitatea familiei îndurerate de a dona organale fiului lor și astfel oferind o șansă altor copii de a trăi. 

O echipă chirurgicală de la Institutul Clinic Fundeni a sosit la Oradea pentru a preleva ficatul, în timp ce o altă echipă de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca s-a ocupat de rinichi.

Citește și: Cele patru iubiri ale Corinei Chiriac. Detalii pe care artista ar fi vrut să le țină doar pentru ea

Grație efortului și priceperii acestor echipe medicale, un copil de 12 ani a primit șansa de a visa la un viitor mai bun printr-un transplant hepatic. Operația salvatoare a fost efectuată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

De asemenea, alți doi pacienți au avut șansa de a fi salvați prin transplant renal la același institut din Cluj-Napoca.

"Drum lin printre îngeri, copil minunat!”

Școala Gimnazială Oltea Doamna din Oradea unde copilul era elev a transmis un mesaj de condoleanțe, după moartea micuțului Mihai-Alexandru, publicând și o fotografie cu acesta.

„Veste tulburătoare pentru școala noastră. Îngerii au luminat calea unui suflet spre cer. Vei rămâne mereu în amintirea noastră drept un copil vesel, ambițios și cuminte. Nu există cuvinte care să îndepărteze durerea resimțită de familia sa.

Citește și: Salariile de bază ale bugetarilor se majorează în Apărare, Ordine publică şi Sănătate, de acum

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletul celor rămași nemângâiați de tragica despărțire. Sincere condoleanțe! Drum lin printre îngeri, copil minunat!”, au scris reprezentanții școlii, pe pagina de Facebook. 

Cum s-a produs accidentul mortal?

Pe 31 mai, copilul de 7 ani se afla împreună cu mama lui într-un autoturism când, pe o stradă din Săldăbagiu de Munte, au fost loviți frontal de un alt autoturism condus de un tânăr din Oradea în vârstă de 19 ani. 

Teribilul accident a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe o clădire din apropiere și arată cum autoturismul marca Ford condus de tânărul de 19 ani a pătruns pe contrasens și a lovit puternic mașina care circula regulamentar. În urma impactului, aceasta din urmă a fost azvârlită în afara carosabilului. 

Femeia care se afla la volan a trebuit descarcerată de pompierii militari, având fracturi la picioare, iar băiatul ei a fost foarte grav rănit. El a suferit un traumatism cranian sever și a intrat în comă, potrivit ebihoreanu.

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal în acest caz și urmează să stabilească toate împrejurările în care s-a produs accidentul. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul de 19 ani care a provocat accidentul riscă ani grei de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te