Aproximativ 1 miliard de felicitări se trimit în fiecare an de Ziua Îndrăgostiţilor. Acest lucru face ca Ziua Sfântului Valentin să fie a doua sărbătoare a anului după numărul de felicitări vândute (este estimat că, de Crăciun, sunt vândute aproximativ 2,6 miliarde de felicitări), potrivit Greeting Card Association.
Modelele, culorile și mesajele felicitărilor reprezintă o gamă mai mult decât variată, cu posibilități nelimiate de a-ți arăta dragostea față de orice persoană pentru care simți asta. Anul acesta, tânăra Alina Maria s-a gândit să extindă gama de felicitări într-o zonă care a reprezentat în ultima perioada un subiect constant de ironizări, politicienii românia.
Alina a creat felicitări online cu personaje precum liderul PSD Liviu Dragnea, primarul Capitalei Gabriela Firea, președintele Klaus Iohannis și premierul Dăncilă, fiecare fiind însoțită de un mesaj specific activității oamenilor politici în contextul Zilei Îndrăgostiților.
„Spune-i că-l/o iubești cu ajutorul politicianului tău favorit!”, este mesajul Alinei, postat alături de galeria de fotografii pe pagina sa de Facebook.
În credinţa populară, Sfântul Valentin a fost un preot în Roma celui de-al treilea secol. Împăratul Claudiu II a interzis căsătoriile, pentru că, spunea el, bărbaţii căsătoriţi sunt soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care credea că este nedreaptă, şi a continuat să oficieze căsătorii în secret.
Când împăratul a aflat, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte. În închisoare, el s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar când a fost dus să fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnată „de la Valentinul tău”
Romanii organizau un festival, numit Lupercalia, care avea loc la jumătatea lunii februarie, prin care sărbătoreau începutul primăverii. Se crede că între manifestările sărbătorii se număra şi alegerea de către băieţi a numelor de fete dintr-o cutie. Astfel, pe perioada festivalului, perechile formau cupluri şi, uneori, se căsătoreau.
Mai târziu, biserica a vrut să transforme festivalul într-o sărbătoare creştină şi a decis să se folosească de ea pentru a aminti de Sfântul Valentin. Cu timpul, numele sfântului a fost folosit de oameni pentru a îşi exprima sentimentele faţă de cei dragi.