Cutremur în Serbia, la 60 de km de România. E al doilea în 5 zile. Ce magnitudine a avut?

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.04.2024 - 20:27
Cutremur în Serbia, la 60 de km de România. E al doilea în 5 zile. Ce magnitudine a avut? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cutremur în Serbia, la 60 de km de un mare oraș din România. Seismul care a avut loc marți este al doilea în doar cinci zile.

SHARE

În Serbia a avut loc un cutremur în cursul zilei de marți după amiaza. Seismul a avut loc lângă un oraș din România: Drobeta-Turnu Severin. 

Cutremur în Serbia, la 60 de km de România. E al doilea în 5 zile

În ziua de 02 Aprilie 2024 la ora 15:45:28 (ora locală a României) s-a produs în Serbia un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 3.1km.

Citește și: Cutremur în România, joi dimineața produs în apropierea a 4 orașe. Ce magnitudine a avut?

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61km V de Vidin, 66km SV de Drobeta-Turnu Severin, 91km NE de Krusevac, 94km N de Nis, 99km E de Kragujevac.

Este al doilea cutremur care are loc în țara vecină în doar 5 zile. 

Cutremure „pe bandă” în Serbia

Pe data de 29 martie Serbia a fost zguduită de un cutremur slab, cu magnitudinea de 2.4. Activitatea seismică se intensifică, astfel, în zona Balcanilor. 

În ziua de 29 Martie 2024 la ora 19:15:25 (ora locală a României) s-a produs în SERBIA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 14.1km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km E de Kraljevo, 28km S de Kragujevac, 32km NV de Krusevac, 56km E de Cacak, 82km NE de Novi Pazar, 85km NV de Nis, 96km E de Uzice, 99km S de Smederevo, 99km N de Mitrovice.

8 milioane de locuințe din România nu au asigurarea obligatorie

Deși mai mult de 50% dintre români declară că se tem de un seism, măsurile de siguranță pentru asigurarea contra eventualelor pagube produse gospodăriei de un asemenea cataclism nu par să intre în preocupările noastre.

8 milioane de locuințe nu au sigurare obligatorie, ceea ce înseamnă că milioanele de români care trăiesc în ele ar putea rămâne pe drumuri, dacă un cutremur le-ar distruge casa și bunurile.

Citește și: Povestea primei clădiri din Europa cu sistem anti-cutremur pe role. Cât valorează acum?

Una din cinci locuinţe nu sunt protejate de asigurarea pe care românii sunt obligați să o încheie, s-a afirmat la o conferință unde autoritățile au prezentat cea mai proiecție în caz de cutremur în România.

„1 din 2 români se teme că locuința îi va fi afectată de cutremur sau de incendiu. Tot timpul spunem că nouă nu ni se poate întâmpla, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Riscurile sunt pe lângă noi, trebuie doar să le conștientizăm”, a declarat Alina Bărbulescu, specialist, asigurări generale UNSA

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te