Cum spărgea seifuri polițistul reprofilat în infractor: A jefuit mai multe farmacii și săli de joc

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.12.2022 - 18:32
Mădălin, polițistul infractor - Foto: vremea nouă

Mădălin Iulian Silitră a fost agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, la Zorleni, și chiar în cadrul Poliției Bârlad. Acesta este acuzat de nouă furturi.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri. A operat timp de patru luni, timp în care a dat nouă spargeri. 

Citește și: Comisar european suedez: Sunt convinsă că voi obţine aderarea României şi Bulgariei în acest mandat

Mădălin a fost dat afară din poliția vasluiană deoarece a fost prins în 2020 beat mangă la volan, când a comis și un accident. În ultima vreme a lucrat ca muncitor necalificat.

Reprofilat în infractor 

În municipiul Iași însă a dat lovitură după lovitură, în total fiind probate 9 furturi din diverse societăți. 

Prima lovitură a fost dată de acesta la sfârșitul lui octombrie anul trecut. Aproape de răsăritul soarelui, el a atacat o farmacie de pe șoseaua Arcu. A spart cu un levier sticla ușii de acces și a pătruns în farmacie. A deschis sertarele și dulapurile din zona tejghelei, dar nu a găsit nimic demn de furat. A găsit însă într-un birou seiful ce conținea încasările zilnice.

Citește și: Românii au explodat: Sute de comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei. „O rușine”

A plecat cu el spre cartierul Alexandru cel Bun, unde l-a golit de cei 5.151 lei conținuți. Cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, tot de pe șoseaua Arcu. Sistemul de alarmă s-a declanșat, așa că a înșfăcat două pachete de Marlboro și a fugit.

Jafuri pe bandă rulantă

Mai mult noroc a avut săptămâna următoare, când a intrat pe fereastră într-o altă farmacie, de pe aceeași stradă. A reușit să disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei. În aceași noapte, deși avea buzunarele ticsite de bani, a forțat ușa frigiderului unui magazin din zona Gării, de unde a furat o doză de Red Bull.

Citește și: Caz de dopaj la indigo cu al Simonei Halep în tenisul masculin. Cum se apără jucătorul de top

Timp de mai bine trei luni, Silitră nu a mai comis niciun jaf. La mijlocul lui februarie și-a reluat activitatea, fiind însă urmărit constant de ghinion. A forțat ușa unei farmacii de pe Sf. Lazăr cu un levier și a intrat, căutând seiful. Nu l-a găsit, dar tot a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei.

După nouă nopți a spart o altă farmacie de pe Costache Negri. A luat seiful, dar l-a abandonat, bănuind că este gol. După câteva zile, a spart o sală de jocuri din Piața Voievozilor. Seiful era încastrat în podea, așa că nu a reușit să-l sustragă. 

Citește și: Asociație de proprietari, amendată pentru că a afișat public datele datornicilor: Au încălcat GDPR

A fost nevoit să se mulțumească cu patru pachte de Kent. În aceeași noapte, și-a încercat norocul și în domeniul bancar. A forțat ușa din spatele unei agenții Alpha Bank din zona Gării, a intrat, dar s-a speriat și a renunțat imediat la acțiune. O ultimă încercare a fost tot la o sală de jocuri, spartă pe 21 februarie. Din nou, seiful era încastrat în podea și nu a reușit să-l scoată. A plecat cu țigări și o sticlă de Pepsi.

Prins din greșeală

A doua zi, a fost reținut de agenții Palas Mall, iar verificările făcute de polițiști l-au identificat ca autor al seriei de spargeri.

Atitudinea în fața instanței, vârsta de doar 24 de ani și lipsa antecedentelor penale i-au adus fostului polițist o pedeapsă ușoară. El a fost condamnat pentru furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase la un total de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

El va trebui să plătească și despăgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societăților comerciale păgubite. Sentința a fost atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, dosarul urmând să fie preluat de Curtea de Apel, potrivit ziaruldeiași.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te