Cum să ajungi, de la vânzări de papetărie, directoare în ANRE cu salariu de aproape 10.000 de euro

DE Petru Zoltan, Alexandru Pop | Actualizat: 31.03.2021 - 21:33
Cum să ajungi, de la vânzări de papetărie, directoare în ANRE cu salariu de peste 10.000 de euro/FOTO: Facebook/Raduinea Marina

Marina Raduinea, fostă agent imobiliar și manager de clienți și vânzări de papetărie, a ajuns fără experiență director general adjunct la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), instituție strategică.

SHARE

Marina Răduinea a absolvit facultatea de Studii Politice la Universitatea București în 2007, apoi s-a angajat consultant imobiliar. În paralel cu imobiliarele, și-a continuat studiile la Academia de Studii Economice din București, acolo unde a făcut un masterat în Marketing și Comunicare în afaceri.

Citește și: Liberalizarea pieței energiei: ANRE nu a informat corect oamenii despre modificările prețurilor

De la imobiliare, Marina Răduinea a fost angajată la o firmă pe funcția de consultant vânzări, iar din anul 2011 a ajuns la o firmă de papetărie. Funcția oficială a fost „KA Executive”, adică manager de clienți. Se ocupa, practic, de vânzări de papetărie.

Citește și: Salariile și sporul de tunel rămân la Metrorex, care are 830.000.000 lei pierdere în doi ani

În octombrie 2018, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a scos la concurs un post de expert în achiziții publice. Singurul candidat înscris a fost Marina Răduinea care a fost admisă cu un punctaj final de 91,84. Pe atunci avea un apartament cumpărat în București și conducea un Volvo S 60, fabricat în 2015.

De la vânzări de papetărie, în ANRE

Pe 27 martie 2020, Marina Răduinea figura angajată ca șef serviciu achiziții publice în cadrul ANRE. Însă, la finalul anului 2020, președintele ANRE Dumitru Chiriță a emis Ordinul nr.19/14.12.2020 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea ANRE. În urma reorganizării ANRE, s-a înființat Direcția Generală Activități Suport aflată în directa subordonarea a președintelui Dumitru Chiriță. Astfel, președintele Dumitru Chiriță a decis să o promoveze pe Marina Răduinea pe funcția de Director general adjunct al Direcției Generale Activități Suport.

Citește și: În 2020, salariul șefului pus de PSD la ANRE a crescut cu 1.100 euro și a ajuns la 11.800 euro/lună

Această direcție coordonează activitățile specifice a zece compartimente: Compartimentul asistență Comitet de Reglementare (CCR), Compartimentul asistență management, protocol (CAMP), Serviciul contencios (SC), Serviciul legislaţie (SL), Serviciul resurse umane (SRU), Serviciul financiar, contabilitate (SFC), Direcţia relaţii internaţionale, comunicare, relaţia cu Parlamentul (DRICRP), Direcţia logistică, achiziții (DLA), Compartimentul sisteme de management (CSM), Compartimentul analize economico-financiare operatori economici (CAEF).

Citește și: Biografia electricianului pus de PSD în fruntea ANRE, responsabil de scandalul prețurilor la energie

Contactată de Newsweek România, Marina Răduinea nu a răspuns pentru a comenta pe marginea succesului în ANRE.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te