Cum puteți deveni victima unei înșelătorii spunând un simplu DA la telefon? Cum acționează escrocii?

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.04.2024 - 07:19
Cum puteți deveni victima unei înșelătorii spunând un simplu „DA” la telefon? - Foto: Freepik

România a devenit și ea ținta escrocheriile prin intermediul telefonului. O înelșăciune care a apărut în SUA te poate face să pierzi bani cu un simplu „Da” spus la telefon.

SHARE

Cunoașteți metoda accidentul? Cineva vă sună familia pretinzând că sunteți victima unui grav accident, sunteți în stare gravă și e nevoie de mulți bani. Cel care sună pretinde că e un prieten al dvs și spune familiei că nu puteți fi contactat. Din diverse motive trebuie ca familia dvs să îi trimită de urgență bani ca să vă salveze viața sau să vă scoată dintr-o belea.

Citește și: O pensionară de 75 de ani, victima unor escroci prin metoda "Accidentul". Aproape 10.000€ prejudiciu

O altă înșelătorie mai simplă are loc în SUA zilele acestea. Totul e  la telefon.

Citește și: Aproape 46.000 de lei, ”storși” de trei escroci de la o femeie de 85 de ani. Atât costa ”operația”

Dacă cineva vă sună și vă întreabă "Mă auziți? Foarte important - nu spuneți DA. Puteți fi victima unei înșelcăciuni.

Care este pericolul înșelăciunii "Mă auzi?”

Este posibil ca escrocii să încerce să vă facă să spuneți "da" sau să vă înregistreze vocea, care poate fi apoi folosită sau editată. Ulterior, cu răspunsul dvs DA, escrocii pot face să pară că ați autorizat ceva ce nu ați făcut, potrivit unei alerte de escrocherie, citată de USA Today

De obicei, persoana care sună va închide imediat după ce răspundeți DA la întrebarea "Mă auziți?", se arată în alertă. Cu toate acestea, unii dintre cei sunați raportează că apelurile pot fi, de asemenea, despre servicii bancare, pachete de vacanță, garanții și carduri Medicale, a precizat oficialii SUA.

Toate informațiile sunt înregistrate de escroci.

Cum funcționează înșelătoria "Can you hear me"?

Iată cum funcționează înșelătoria: Primiți un apel de la cineva care vă întreabă rapid: "Mă auziți?". Ei vor să răspundeți "Da", ceea ce probabil că ați face instinctiv, a declarat oficialii SUA.

Apelul ar putea fi chiar ciudat. Pentru că persoana de pe cealaltă linie ar putea spune că are probleme cu căștile sau că vă va suna înapoi, "dar, de fapt, "persoana" ar putea fi un robot telefonic care înregistrează conversația.

Răspunsul "Da" pe care l-ați dat ar putea fi editat ulterior pentru a face să pară că ați autorizat o achiziție majoră sau o tranzacție bancară”.

Acel "da" ar putea, de asemenea, să fie confirmarea că escrocul a obținut un număr de telefon real (al dumenvoastră n,.red), ceea ce ar putea însemna că veți fi vizat în continuare pentru escrocherii.

În februarie, SUA au emis o hotărâre prin care vocile generate de inteligența artificială în apelurile generate de un robot sunt ilegale. alte variante ale înșelăciunii, a declarat BBB, pot include întrebarea "Este acesta (completați numele dvs.)" sau o altă întrebare, care ar putea solicita un da din partea dvs. "Este posibil ca persoana care sună să nu închidă imediat și să continue conversația pentru a încerca să vă fure informații personale sau să vă înregistreze mai multe din voce", a spus autoritățile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te