Cum a ruinat Consulatul din Dubai o cununie civilă: Mailul de confirmare nu trebuie băgat în seamă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.11.2020 - 16:38
Raluca Mureșan este ghid internațional și blogger de turism Foto: ralucalatoreste.ro

O româncă a scris despre cum i-a ruinat Consulatul român din Dubai cununia civilă, deși făcuse programare online și primise confirmarea. La consultat a aflat că programările online se fac doar la ghișeu și că nimeni nu știe ce e cu numerele telefoanelor de contact afișate pe site

SHARE

Raluca Mureșan, ghid de turism internațional, povestește cum a îndeplinit toate formalitățile pentru a face cununia civilă la Dubai, dar totul fost ruinat de comportamentul funcționarilor de la Consulatul Român din Dubai. 

"Mi-ați urat așa de frumos, mi-ați scris cuvinte din suflet și v-ați bucurat de bucuria noastră. Doar că... a noastră cununie civilă nu s-a mai întâmplat, din păcate, din motive ce nu au ținut de noi.
Noi ne-am îmbrăcat frumos, ne-am pregătit să devenim oficial o familie, am fost plini de emoție și fericire că, în sfârșit, are loc. Am râs și am chicotit, am cântat și ne-am hlizit până am ajuns la Consulat.
Am avut programare la 12:00. Nu ne-a băgat nimeni în seamă o oră și un sfert, iar când au terminat cei dinaintea noastră, ni s-a zis să stăm la rând, să așteptăm, că e altcineva în față. După o oră și un sfert de întârziere. Normal. Doar suntem la Consulatul României, trebuie să fie exact ca în România.
Ehh.. cel care era la rând nu mai era. Așa că ne-a venit și nouă rândul. Am zis numele, am dat dosarul, la care am fost întrebați: “Ați venit să depuneți actele, nu?!”, “Nu! Le-am depus online, am respectat tot pașii din procedură exact așa cum scrie pe site, avem confirmare primirii actelor, avem confirmarea programări pentru oficierea căsătoriei.”, moment în care domnul funcționat și-a pus mâinile în cap, s-a frecat pe frunte și la ochi, i-a zis colegei de la ghișeul alăturat că el cum face acum, că n-are cine să oficieze și s-a uitat căuta noi și a zis: “am niște vești proaste..”, povestește Raluca Mureșan. 

Mailul de confirmare, greșeală de sistem. Telefoanele nu știe nimeni ce-i cu ele

Raluca Mureșan a punctat și explicațiile de-a dreptul încredibile ale funcționarului român d ela Consulatul din Dubai.
"Ceea ce ne-a comunicat el a fost că:
- mailul de confirmare a datei de oficializare a căsătoriei se trimite automat, nu trebuie luat în seamă, e greșeală de sistem
- actele se depun la ghișeu, nu online, deși online scrie că se depun online
- am zis ca am încercat să sunăm să ni se confirme telefonic, dar nu merg numerele de pe site, la care ni s-a răspuns “numerele acelea nu sunt ale noastre, nu știm cine le-a pus acolo”
- când am întrebat de ce nu ni s-a comunicat nimic in cele 19 zile de când am făcut programarea (greșită din punctul lui de vedere), ni s-a spus că actele care se încarcă online nu se verifică niciodată de cei din consulat. Pai și atunci ce rost mai are să depui actele online?!
- certificatul medical nu mai e valabil, acesta e valabil doar 14 zile de la emitere (deși pe el scrie citeț că e valabil 3 luni!!!!), de unde absurdul situației ajunge la cote maxime: pentru a face programare la consulat, trebuie să ai certificatul medical care e valabil 14 zile, însă termenul pe care noi l-am primit a fost de 19 zile. Așadar, noua ne-a expirat certificatul înainte sa poată fi folosit.
- iar Cireașa de pe tort: certificatul nu e in engleză, asta ni s-a zis, deși certificatul este bilingv arabă engleză.
A urmat o jumătate de oră de film prost în care noi susțineam că certificatul este bilingv, doamna zicea că nu e absolut deloc în engleză. Cei din sală erau siderați de ceea ce se întâmpla, ba chiar un tip ne-a spus că și el a trecut prin aceeași situație, exact la fel.
Domnul funcționar apoi ne-a spus că are nevoie de aprobarea doamnei consul pentru a accepta sau nu certificatul (de unde reiese că el îl vedea a fiind și în engleză), dar că doamna Consul nu îi răspunde la telefon. Am apelat la XYZ cunoștințe, să o contactăm și după o perioadă de timp destul de mare, a răspuns sec că nu este nevoie de aprobarea ei și că “colegii mei cunosc procedura”.
Am plecat de acolo devastați efectiv, dezamăgiți și plini de furie. Și simțindu-ne ca doi clovni, care s-au pregătit pentru cea mai fericită zi din viața lor și au fost umiliți și batjocoriți. A fost oribil. Atâta nepăsare, indolență, incompetență.
Iar partea cea mai tristă este că după ce ieri am povestit pe instastories ce mi s-a întâmplat, am avut zeci de mesaje în care mi se povesteau întâmplări asemănătoare, nefericite, absurde întâmplate la Consulatul din Dubai sau la alte misiuni din lume. Ba chiar situație exact la fel întâmplată de curând altor miri care s-au dus, la fel ca noi, îmbrăcați frumos, cu rude, prieteni, fotografi etc și li s-a zis la fel, ca programarea de oficiere a căsătoriei nu e corectă, e mesaj automat din sistem, o greșeală", a scris Raluca Mureșan.

Site-ul Consulatului din Dubai nu poate fi accesat

Pentru toată această situație am cerut lămuriri de la Ministerul Afacerilor Externe pe care le vom publica atunci când le vom primi. 

Încercând astăzi să intrăm pe dubai.mae.ro am constatat că site-ul nu putea fi accesat.

Consulul României în Dubai este Nicoleta Loredana Teodorovici, numită în această funcție în 2015 de către Victor Ponta. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.