O judecătoare de la Lehliu-Gară, pedepsită "de ochii lumii" pentru că întârzia soluționarea cauzelor

DE Adrian Costin | Actualizat: 10.07.2022 - 11:41
O judecătoare de la Lehliu-Gară, pedepsită "de ochii lumii", de CSM pentru că întârzia soluționarea cauzelor Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis sancționarea disciplinară a judecătoarei Adina Eugenia Macovei acuzată de întârzieri în soluționarea cauzelor și exercitarea funcției cu gravă neglijență.

SHARE

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis sancționarea disciplinară a unei judecătoare acuzată de întârzieri în soluționarea cauzelor și exercitarea funcției cu gravă neglijență.

Citește și: Un tirist român și-a dat întânire cu "Îngerul Dulce" care a venit cu prietenul și l-a electrocutat

Pedeapsă "de ochii lumii"

Este vorba despre Adina Eugenia Macovei, magistrat în cadrul Judecătoriei Lehliu Gară, căreia i-a fost diminuat cu 10% salariul, pe o durată de trei luni.

Citește și: Fulger Gangal, Gâgă și Boncu, judecați după ce s-au fugărit la o nuntă. Boncu s-a și dezbrăcat 

Hotărârea Secției pentru judecători în materie disciplinară:

"Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei MACOVEI ADINA‐EUGENIA ‐ judecător în cadrul Judecătoriei Lehliu Gară.

În baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei MACOVEI ADINA‐EUGENIA – judecător în cadrul Judecătoriei Lehliu Gară, sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemizației de încadrare lunare brute cu 10% pentru o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza I și lit.t) teza a II a din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", conform Bihorjust.

Pentru ce a fost sancționată judecătoarea

Abaterea disciplinară sancționată: art.99 lit.h) teza 1 și t) teza a II a din Legea nr. 303/2004:

h) nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile

t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni
Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București (promoția 1995), Adina Macovei a profesat ca avocat în cadrul Baroului București, între 1995 și 2004. A urmat un an ca judecător la Judecătoria Fetești (2008-2009), iar de 13 ani activează în cadrul Judecătoriei Lehliu-Gară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te