Cum a ajuns Florin Zamfirescu să doarmă pe un mormânt în cimitir. „El m-a făcut să urc pe scenă”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.08.2023 - 20:03
Florin Zamfirescu - Foto: Arhiva

Florin Zamfirescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci anii mulți petrecuți pe scena teatrelor din țară, dar și pe micul ecran l-au făcut cunoscut la scară largă. Este unul dintre cei mai apreciați actori de la noi, care se laudă cu o carieră impresionantă.

SHARE

Florin Zamfirescu se mândrește cu o poveste de viață impresionantă. Are trăiri atât triste cât și vesele, iar altele pot fi intitulate doar ca fiind ciudate.

Unele dintre ele au ajuns publice, alte, însă, au rămas un secret pentru mulți dintre admiratorii vedetei. Dar acum, în cadrul podcast-ului ”Altceva”, Florin Zamfirescu a vorbit despre începuturile sale ca actor și astfel a făcut o mărturisire cu care ar putea șoca pe multă lume. 

Cum a ajuns să doarmă în cimitirul Bellu 

Florin Zamfirescu a fost invitat în cadrul podcast-ului ”Altceva”, realizat de Adrian Artene, acolo unde a povestit cum a ajuns să doarmă în cimitir, chiar înainte să intre la teatru.

Mai mult, marele actor dezvăluie că pe lângă încurajările mamei sale, și pasiunea pentru scrierile lui Ion Manolescu l-au făcut să își dorească să devină actor. 

„Ce m-a îndemnat spre această meserie, în afară de mama, este că am citit o carte de la bibliotecă, scrisă de Ion Manolescu, artistul poporului. Eu am dat admitere la facultate dormind în Cimitirul Bellu noaptea, pe băncuța de la mormântul lui Ion Manolescu.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

N-aveam unde să dorm. Intram în Bellu, rămâneam, se făcea noapte și era o băncuță acolo. Eu dormeam că dimineața mă duceam la admitere, la examen”, a spus Florin Zamfirescu, în podcast-ul moderat de Adrian Artene.

Marele artist nu era familiarizat cu Bucureștiul, pe atunci, astfel că, neavând posibilitatea de a dormi la cămin, înainte de admitere, s-a refugiat în cimitir, acolo unde a petrecut noaptea lângă mormântul lui Ion Manolescu. 

„În perioada aceea, nu am nimerit căminul. Când se dădea admitere, în anul 1967 când am dat eu, se oferea un pat la un cămin. Eu nu am știut să întreb, nu am știut, am rămas în București și m-am întrebat ce mă fac.

M-am dus la cimitirul Bellu și am găsit mormintele actorilor și era Ion Manolescu. Îi știam toate rolurile, tot, tot, tot și avea o băncuță. Era cald, vară, frumos și am dormit pe băncuța aceea” , a mai spus marele actor.

S-a retras de pe scenă în urmă cu trei ani 

Florin Zamfirescu s-a retras din lumina reflectoarelor, în urmă cu 3 ani. Actorul a dezvăluit motivul pentru care a luat această decizie. În vara anului 2019 Florin Zamfirescu a susținut ultimul spectacol, după care s-a mutat la țară, alături de actuala lui soție, Daciana Toma. 

Într-un interviu recent, marele actor a vorbit despre retragerea sa din lumea teatrului. Florin Zamfirescu a mărturisit că cei doi copii ai săi sunt cei care duc tradiția mai departe.

„Am copiii care mă satisfac prin ce fac ei. Ambii sunt actori, deși eu nu i-am îndrumat sub nicio formă să facă asta. I-am lăsat pe ei să ducă mai departe tradiția. Calitatea unui artist e dată de opera lui, nu de longevitatea lui, că, dacă trăiește 98, 100 de ani, e cel mai mare actor. Păi, nu e.

După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă, o face cu ajutorul căștilor în urechi, nu știu de ce se mai duce. Și noi am fost tineri și ne uitam la cei bătrâni, care nu mai pleacă. Dar n-am zis niciodată cuiva. Eu respect oamenii bătrâni.

Citește și: Văduvă la 43 ani, Marina Voica se recăsătorește cu un bărbat celebru cu 20 de ani mai tânăr

M-am uitat în timp, cum au murit marii actori, Cotescu, la 54 de ani, cum a murit Amza Pellea, la 53, George Constantin, tot la 50 și ceva de ani. Eu am jucat până la 70. Era cazul să mă opresc, nu să arăt că sunt mai grozav decât ei, pentru că nu sunt', a susținut  actorul, potrivit impact.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te