VIDEO Cum a ajuns interlop feroce un campion mondial la Kempo care a fost și luptător și polițist

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.11.2022 - 17:37

Eugen Preda are multiple titluri naționale la lupte, este campion mondial la Kempo și campion european la WuShu. Însă tot el este condamnat în dosarul furtului de arme de la Ciorogârle și pentru că a comandat incendierea casei mamei Cordunenilor.

SHARE

Eugen Preda, liderul Clanului Luptătorilor, are 15 titluri naționale obținute la campionatele de lupte libere, 8 titluri de campion mondial de Kempo, 2 titluri de campion european de WuShu plus titlul de cel mai bun competitor Santa la C.E. din Polonia și multiplu medaliat la competițiile de Ju Jitsu Brazilian.

Citește și: Gangsterii interlopului oltean Rechinu, care-au devalizat și ucis în Mexic, zic că-s nevinovați

Fiind legitimat la Dinamo Brașov, el a avut și gradul de agent de poliție.

Cu o carieră sportivă impresionantă, Eugen Preda, alături de fratele său a început, la un moment dat, să se ocupe cu infracțiuni cu violență.

Citește și: Elis Armeanca și Gabi Torje s-au dat pe mâna temuților cămătari Sile Pietroi și Cristi Bulgaru

În 2009, când încă era angajat la Poliție, Eugen Preda și alți doi membri ai clanului său au fost protagonișii unei bătăi sângeroase cu bodyguarzii BGS la un mall din Capitală.

Citește și: Interlopul "luptător" Preda a provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor. Ce a pățit după

Furtul de arme de la Ciorogârla

În 10 februarie 2011, au fost găsite 15 arme - cinci mitraliere AKM și zece pistoale - furate de la UM Ciorogarla, în decembrie 2009, la casa bunicilor lui Eugen Preda, arestat în cazul tranzacționării armelor. 

În 2013, Eugen Preda, capul rețelei, a fost condamnat la 12 ani de închisoare în celebrul caz al furtului de arme din unitatea militară de la Ciorogarla, fiind liberat condiționat în noiembrie 2017. 

Doi ani mai târziu, Eugen Preda comanda incendierea casei mamei lui Adrian Beleaua Corduneanu, și el fost luptător devenit interlop. 

Scandalul dintre cele două clanuri a pornit de la un conflict în Anglia, între Adrian Preda și Marius Ariton, un apropiat al Cordunenilor. Apoi, frații Preda au vrut să-i intimideze pe Corduneni, provocând o explozie la casa mamei acestora. Inițiat, Eugen Preda a fost achitat.

Până la urmă, magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat la 2 ani de închisoare pentru instigare la distrugere, la care s-au adăugat 1.112 zile, adică 3 ani și 17 zile, un rest de pedeapsă rămas neexecutat.

Condamnările fraților Preda 

Frații Preda au devenit cunoscuți, în 2008, când și-au atacat rivalii cu săbii și cuțite într-un mall din București.

Apoi, Eugen Preda a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare. În 2017, in baza legii recursului compensatoriu, el a fost eliberat. Așadar, Eugen Preda a făcut doar 4 ani de închisoare din 12, apoi s-a reapucat de infracțiuni.

Fratele său, Adrian, este urmărit internațional pentru o condamnare din 2017, la 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, petru tentativă de omor şi şantaj.

Adrian Preda, liniștit, la Londra Foto: Daily Mail

După condamnarea din 2016, lui Adrian Preda i s-a permis să rămână în libertate, sub cauţiune, în timp ce a făcut apel. În decembrie 2017, Curtea Supremă a confirmat însă condamnarea, însă Preda fugise deja din România.

El se află în Anglia iar judecătorii britanici au refuzat să-l extrădeze pe Adrian Preda motivând că ar fi încălcat articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tortura și „tratamentul sau pedeapsa inumană sau degradantă”. Astfel că bărbatul e liber.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te