COVID-19, la Colegiul Ion Creangă din București: cursuri online, pentru 14 zile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.10.2020 - 09:43
Foto: cnion-creanga.ro

Colegiul Naţional "Ion Creangă" a intrat în scenariul roşu de funcţionare, după ce în cursul zilei de miercuri au fost înregistrate trei noi cazuri confirmate de infecţie cu COVID-19 în rândul elevilor.

SHARE

"Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a întregii clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional 'Ion Creangă', după ce în cursul zilei de astăzi (...) au fost înregistrate trei noi cazuri confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, condiţii în care, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie - întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile", a precizat Primăria Sectorului 4.

Tot trei cazuri de persoane confirmate pozitiv la testele SARS-CoV-2 au fost descoperite şi la Colegiul Naţional "Octav Onicescu (trei cadre didactice), însă în privinţa acestei unităţi de învăţământ, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va finaliza ancheta epidemiologică, iar în funcţie de rezultatele acesteia, urmează a fi stabilite măsurile ce se impun, menţionează autoritatea locală.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate cazuri noi de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor şi angajaţilor a şase unităţi de învăţământ în care s-au dispus, de asemenea, măsuri de dezinfecţie.

Au fost confirmaţi infectaţi cu noul coronavirus un cadru didactic de la Grădiniţa "Ciupercuţa", un îngrijitor de la Grădiniţa nr. 4 şi câte un elev de la fiecare dintre următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 119, Şcoala Gimnazială nr. 129, Şcoala Gimnazială nr. 133, Şcoala Gimnazială "Avram Iancu".

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, potrivit căruia "la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te