COVID la AEP, la București și Neamț. Șeful AEP: Nu e nevoie de anchetă epidemiologică, nu e risc

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.08.2020 - 16:44
Șeful Autorității Electorale Permanente. Sursa: aep.ro

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP) a anunțat că la Biroul Județean București, la Neamț și la Biroul Electoral Central au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus.

SHARE

Este vorba despre trei angajați, doi dintre ei, cel de la BEC și de la BEJ București, sunt asimptomatici, iar angajata din Neamț este internată la Institutul „Matei Balș”. 

Șeful AEP, Constantin Buică, a susținut că nu este nevoie de o anchetă epidemiologică, pentru că „nu există un risc”.

„Anchetă epidemiologică există la momentul în care reprezintă un risc. Dacă, potrivit informărilor pe care le-am dat la DSP nu există un risc, atunci nu se face o anchetă propriu-zisă de risc. La momentul acesta nu s-a făcut şi din schimbul de informaţii cu colegii de la DSP s-a constatat că la momentul acesta nu e nevoie de o anchetă epidemiologică”, a declarat șeful AEP, pentru news.ro. 

Acesta a mai spus că s-a testat și el, de mai multe ori, iar rezultatele sunt negative. 

„Eu, ca preşedinte al AEP, am fost retestat în regim de urgenţă, atunci când am aflat, ca să nu pun în pericol alte persoane cu care am intrat în contact. Chiar am intrat în contact cu persoane din instituţie, din judecătorii BEC, şi ca să elimin această suspiciune, m-am testat eu în regim de urgenţă. Test negativ la retestare. M-am testat o dată pe  27 iulie, la dispoziţia DSP şi la retestare a fost negativ”, a completat Buică.

„Erau la Biroul Judeţean Bucureşti, la Neamţ şi Centrală. Avem într-un final test toate rezultatele şi e informaţie clară. Este vorba decât de un angajat dintr-un birou şi cu ceilalţi doi în izolare la domiciliu. Restul au fost testaţi, sunt negativi toţi. În ceea ce priveşte Bucureştiul, doamna de la Bucureşti s-a dus în data de 26 iulie şi s-a testat pe cont propriu. Noi am anunţat DSP după o anchetă de risc. Abia miercuri am avut informaţia clară şi am informat şi DSP în scris şi pentru Bucureşti şi pentru Centrală. Noi am făcut dezinfecţie aici imediat miercuri seara pe toată clădirea, atunci când am aflat. Şi aceasta şi cea de la BEC. Personalul oricum se protejează cu măşti, dezinfectaţi, deci respectăm regulile. Nu e în pericol, la acest moment, nimeni. 

Colegul care e internat nu are manifestări. De la noi din Centrală este un coleg şi unul din Bucureşti. Amândoi internaţi, au fost luaţi imediat cu ambulanţa. Pe doamna de la Ilfov nici nu a luat-o ambulanţa, a stat acasă o săptămână, dar când am început noi să trimitem vinerea trecută la DSP înştiinţarea, au trimis ambulanţa şi a fost dusă la Matei Balş. Dar la fel sunt asimptomatici. Cea de la Neamţ e internată la spitalul de la Neamţ. La fel nu a avut simptome şi probleme, doar că după ce i-a ieşit testul. Şi ceilalţi doi sunt în izolare la domiciliu. Activitatea a fost preluată de personalul de la filiala de la Bacău şi lucrurile sunt sub control, la fel ca la Bucureşti. Aici la Bucureşti avem şeful biroului Ilfov care gestionează activitatea şi alte persoane. Suntem în stare bună de funcţionare”, a mai spus Constatin-Florin Mituleţu-Buică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te