Clădiri părăsite din București, adăpost pentru traficanții de droguri. Casa unui interlop, pe listă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.09.2023 - 18:53

Mai multe imobile nelocuite din București și aflata într-un stadiu avansat de degradare, au devenit adăposturi pentru traficanții de droguri. În timpul raziilor, poliția a confiscat sume importante de bani dar și stupefiante. Printre aceste imobile se află și cel al lui Boenică.

SHARE

Case degradadate și părăsite din Capitală, printre care se află și cea a unui interlop fugar, au devenit adăposturi pentru traficanții de droguri. 

În mai multe cazuri, poliția săltat de acolo personaje certate cu legea și a confiscat sume mari de bani și plicuri cu stupefiante. 

Clădiri părăsite din București, adăpost pentru traficanții de droguri. Casa unui interlop, pe listă 

În ultimul an, poliția a prins mai mulți traficanți de droguri ce își desfășurau activitatea infracțională în case părăsite di București. Printre aceste imobile se afla și cea a lui Jenică Boenică, pe numele său real Romeo Ursu, care fuge de mai bine de 10 ani de justiție. 

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, Serviciul de Informare și Relații Publice, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

În perioada decembrie 2022 – august 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 10 Poliție, în colaborare cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și Direcția Generală de Poliție Locală - Sector 3, au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și a combaterii traficului și consumului ilicit de droguri.

În perioada de referință, s-a acționat pe raza mai multor străzi din Sectorul 3, fiind organizate și desfășurate activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise în segmentul stradal, pentru reducerea riscului de victimizare în rândul cetățenilor, precum și pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului.

 

În acest context, cu sprijinul autorităților cu atribuții în domeniu, s-a acționat pentru evacuarea completă și sigilarea mai multor imobile, aflate în stare avansată de degradare, ce reprezentau un real pericol pentru viața și integritatea locuitorilor din zonă, unde se adăposteau ilegal persoane, cunoscute cu preocupări de natură infracțională.

Astfel, de la începutul anului și până în prezent, au fost găsite și ridicate importante sume de bani și peste 1.500 de pliculețe, în interiorul cărora existau substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

De asemenea, numai în lunile iulie și august a.c., polițiștii Secției nr. 14 Poliție, în zona centrală a municipiului București, au depistat 22 de persoane, care dețineau asupra lor substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: "Captura" poliţiştilor: 30 de kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă a unei mașini

600 de pliculețe de droguri într-o casă părăsită

Un exemplu relevant este un caz înregistrat la data de 7 decembrie 2022.

Într-un imobil dezafectat, situat pe o stradă din Sectorul 3, au fost găsite și ridicate 600 de pliculețe ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și o sumă importantă de bani.

Cazul a fost preluat de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, care a sesizat D.I.I.C.O.T.

De asemenea, s-a dispus evacuarea completă și sigilarea imobilului ce prezenta un real pericol pentru cetățeni, toate persoanele evacuate fiind îndrumate către centrele de cazare asigurate la nivelul Primăriei Sectorului 3.        

Totodată, în urma activităților specifice, s-a stabilit că în interiorul unui alt imobil dezafectat și aflat în stare avansată de degradare, tot din Sectorul 3, s-ar distribui substanțe interzise de lege.

Citește și: Marcel Ciolacu, măsuri radicale pentru combaterea consumului de droguri sau a jucatului la păcănele

Astfel, în urma activităților desfășurate, cu sprijinul Poliției Locale Sector 3, la data de 14 februarie 2023, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 23 de ani, care ocupa abuziv locația, având asupra lui 4 pliculețe, ce conțineau un praf, susceptibil a avea efect psihoactiv, precum și 1.500 lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar imobilul în cauză a fost sigilat.

De asemenea, la data de 28 martie 2023, politiștii au acționat pe o altă stradă din Sectorul 3, în cadrul acestei acțiuni fiind legitimate 48 de persoane care nu-și justificau prezenta în zonă, 35 dintre ele fiind evacuate, întrucât ocupau abuziv 14 locații.

După  evacuare, accesul în imobil a fost blocat cu sprijinul unor echipe specializate din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public Sector 3, întreaga zonă fiind, ulterior, salubrizată.

Totodată, în cadrul acestei acțiuni, reprezentanții unei companii responsabile cu producerea și furnizarea energiei electrice au constatat branșarea ilegală la rețeaua de distribuție electrică la 12 locații.

La această acțiune polițiștii au beneficiat și de sprijinul Administrației Fondului Imobiliar, Direcției pentru Asistența Socială și Protecția Copilului a Sectorului 3 și Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din cadrul Primăriei Capitalei.

Ulterior, la data de 4 mai 2023, s-a acționat pe o altă stradă, din același sector, fiind legimitate 29 de  persoane, care nu-și justificau prezența în zonă, 19 dintre persoane fiind evacuate întrucât ocupau abuziv mai multe apartamente aflate la locație.

La adresă, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, bănuit că, la data de 2 mai 2023, ar fi comis o infracțiune de tâlhărie, asupra unui bărbat de 73 de ani, cel în cauză fiind imobilizat și condus la audieri. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii.

De asemenea, reprezentanții companiei de electricitate au constatat branșarea ilegală la rețeaua de distribuție electrică.

Și în această situație, după evacuare, accesul în imobil a fost blocat cu sprijinul autorităților competente, întreaga zonă fiind, ulterior, salubrizată.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Administrației Fondului Imobiliar, Direcției pentru Asistența Socială și Protecția Copilului Sector 3 și Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din cadrul Primăriei Capitalei, a mai transmis Poliția Capitalei. 

Cum a devenit casa interlopului Romeo Ursu, loc de trafic de droguri

Și casa unui interlop celebru care fuge de justiție de peste 10 ani, a devenit loc de trafic de doguri. Construcția a fost abandonată în 2018, însă vecinii au povestit reporterilor unui post de televiziune cum se făcea trafic de droguri chiar sub ochii lor.

Heroină ar putea fi. Sunt niște seringi jos. Este un trafic intens, de dimineață până seara. Au telefoane și sună, și doar așa se deschide”.

Citește și: Din ce țară le trimite interlopul Jenică Boenică mesaje polițiștilor români care-l caută de 15 ani

„Vin zeci de persoane diferite, ciudate, oameni ai străzii care cumpără, cred că legale sau droguri, ceva de aici. Cotrobăie în gunoaie, abuzează persoane de sex feminin, copii, cerându-le de mâncare, bani”.

”Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. 

Acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea acestor fapte, vor continua și în perioada următoare”, a mai transmis Poliția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te