Ciolacu vrea să-l schimbe pe ambasadorul României în SUA. Ponta și Tudose, pe lista scurtă?

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.12.2023 - 18:26
Ciolacu vrea să-l schimbe pe ambasadorul României în SUA. Ponta și Tudose, pe lista scurtă? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ciolacu vrea să-l schimbe pe ambasadorul României în SUA. Ponta și Tudose, pe lista scurtă?

SHARE

Deputatul PNL Robert Sighiartău afirmă că secretul din spatele scandalului diplomatic de la Washington generat de ”marele om de stat” Ciolacu este că premierul vrea pur şi simplu să îl schimbe pe actualul ambasador român la Washington.

El îl acuză pe liderul PSD că urmăreşte, după reţeta PSD, să facă asta înainte de a începe campania electorală pentru a primi închipuitul ajutor american în alegeri. ”Vă dau două nume. Care credeţi că va fi alesul? Victor Ponta sau Mihai Tudose?”, mai spune Sighiartău.

Ciolacu vrea să-l schimbe pe ambasadorul României în SUA. Ponta și Tudose, pe lista scurtă?

”Numele noului ambasador la Washington. Mulţi se întreabă care este secretul din spatele scandalului diplomatic de la Washington generat în mod evident de ”marele om de stat” Ciolacu. Secretul, oameni buni, este că domnul Ciolacu vrea pur şi simplu să îl schimbe pe actualul ambasador român la Washington”, scrie Robert Sighiartău într-o postare pe Facebook.

Citește și: Scandal în SUA între Ciolacu și ambasadorul României în America: „Nu l-a calificat ca ambasador”

Deputatul PNL afirmă că, ”invocând motive diplomatice, Ciolacu urmăreşte, după reţeta PSD, să facă asta înainte de a începe campania electorală pentru a primi închipuitul ajutor american în alegeri”. 

”Vă dau două nume. Care credeţi că va fi alesul? Victor Ponta sau Mihai Tudose?”, mai spune liberalul. 

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.  

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu la Prima News despre reacţia lui Andrei Muraru în cadrul vizitei sale oficiale în SUA că nu a înţeles foarte bine ce a vrut domnul ambasador şi că aşteaptă pe ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să lămurească lucrurile cu ambasadorul, pentru că e partea ei de treabă în guvern”.

Citește și: Dispută Marcel Ciolacu - Andrei Muraru. "Important este să ne vedem misiunea pe care o avem"

Întrebat dacă l-ar fi rechemat la post pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA, premierul a spus că în mod categoric ar fi făcut acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te