Cine e omul care a „profețit” că România va fi îngropată în viscol și zăpadă. Ignorat de autorități

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.11.2023 - 17:51
Cine e românul ce a „profețit” că România va fi îngropată în viscol și zăpadă - Foto: Meteoplus / Facebook

Gabriel Păun a scris, în urmă cu 4 zile, că sud-estul României va fi îngropat în viscol și zăpadă. A fost ignorat de autorități care, desigur, au fost surprinse de iarnă.

SHARE

Sud estul Românai este îngropat sub zăpadă. Este viscol și zăpadă în județele Constanța, Vaslui, Brăila, Tulcea, Galați, Ialomița. Autoritățile au fost, iar, luate prin surprindere.

Situația e atât de grea încât s-a făcut un comandament de iarnă la MAI. Vremea extremă a închis drumuri în mai multe județe, iar viscolul dă mari bătăi de cap oamenilor. Ministrul Cătălin Predoiu cere amânarea deplasărilor în zonele vizate de avertizările de vreme rea.

Citește și: Comandament de iarnă la MAI. Ministrul Cătălin Predoiu, apel către populație: ”Amânați călătoriile!”

Pe 22 noiembrie, activistul de mediu Gabriel Păun avertiza că, duminică, exact această parte a României va fi înghițită de zăpadă. Autoritățile i-au ignorat apelul.

Cine e românul ce a „profețit” că România va fi îngropată în viscol și zăpadă

„Oameni buni, care trăiți pe linia Constanța - Galați - Vaslui. Cu o probabilitate copleșitor de mare vă veți trezi duminică dimineață cu casele îngropate în troiene de zăpadă și drumurile blocate. Dacă autoritățile au ales să nu vă informeze și să se declare ulterior surprinse și depășite atunci luați aminte de ce vă spun căci vă doresc binele. 

Nu va veni nimeni să vă ajute că până și armata va fi depășită. Cel mai înțelept ar fi să aveți destulă hrană și apă în casă pentru 3-5 zile, cât va dura acest prim episod hibernal.  

Să aveți lumânări pentru lumină că rețeaua electrică ar putea cădea. Să vă luați câinii în casă că afară va fi moarte sigură. Să aveți lopată bună să faceți tunel la animalele din grajd. Lăsați-le, de siguranță, încă de sâmbată seară, cât mai multă apă și hrană. Securizați toate obiectele care pot fi luate de rafalele de vânt ca să nu devină proiectile și să facă pagube suplimentare.

Acesta nu va fi un viscol obișnuit, ca pe vremuri, ci face parte dintr-o serie de evenimente violente care țin de noua ordine climatică. Vor urma alternativ perioade calde și reci cu inundații extrem de periculoase în multe colțuri ale țării.”, a scris Gabriel Păun, activist de mediu pe pagina de Facebook.

Cine e Gabriel Păun?

Gabriel Păun este un ecologist român. A ales să fie un luptător pentru aceasta în sectorul neguvernamental, acolo unde a expus derapaje ale statului și ale unor corporații pentru a forța schimbări pozitive care altfel nu s-ar produce.

În ultimii 22 de ani a realizat investigații pe toate continentele care au condus la schimbări legislative și noi standarde voluntare în favoarea naturii și animalelor.

Citește și: Autocar cu 40 de pasageri, răsturnat pe șosea. 13 răniți grav. A fost activat Planul Roșu

Politico l-a plasat în topul Green 28 al celor mai influente personalități ale anului 2023. Detalii AICI

În 2021 a devenit consilier onorific al premierului. Cv-ul lui este AICI

Cel mai cumplit viscol

Păun a scris, azi dimineață, după ce profeția i-a fost împlinită, că „cel mai puternic viscol din ultimii 30 de ani, din luna noiembrie, a fost filmat în comuna Greci, jud Tulcea, până au căzut comunicațiile”.

Citește și: VIDEO Cel mai puternic viscol din noiembrie, în ultimii 30 de ani,filmat până au căzut comunicațiile

Temperatura va scădea considerabil și în următoarele zile, când sunt așteptate ninsori, viscole și precipitații mixte în anumite zone ale țării.

Citește și: Iarna pune stăpânire pe România și în zilele următoare. Până la ce valori va scădea temperatura

s

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te