Cîmpeanu: Toate școlile și grădinițele din Cluj vor trece în online săptămâna viitoare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.01.2022 - 14:17
Cîmpeanu: Toate școlile și grădinițele din Cluj vor trece online săptămâna viitoare/FOTO: Facebook/SorinCîmpeanu

Urmează două săptămâni grele pentru toți, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că de săptămâna viitoare, toate școlile și grădinițele din județul Cluj vor trece la învățământ online.

SHARE

„Există un singur județ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul., a declarat Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

„La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sub 40%”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a amintit că, potrivi raportărilor de vineri, sunt 108 școli care funcționează online in aceasta săptămână, față de 46 în săptămâna precedentă. „Dar 108 școli din 17600 de școli înseamnă un procent foarte mic”, a adăugat el.

„În fiecare săptămână avem un progres de 4000 elevi vaccinati. Este un progres lent, dar este un progres, a mai spus el.

Ministrul Educației a afirmat, la Digi24, că nu a susținut niciodată trecerea tuturor școlilor online.

„Urmează două săptămâni grele pentru toți”

„Nu am susţinut niciodată trecerea tuturor şcolilor în online. Mai mult decât atât, văd acum că sunt nostalgici după regulile primul semestru. În primul semestru tot aceeaşi critici spuneau că nu are nicio legătură rata de infectare din localitate cu funcţionarea şcolii, spuneau că nu are nicio legătură rata de vaccinare a personalului din învăţământ cu funcţionarea şcolii.

Acum înţeleg că nu e bine nici cu legătura cu paturile destinate pacienţilor COVID. E bine să îi lăsam pe cei în măsură să se pronunţe să o facă şi şcoala să meargă mai departe. Noi încercăm să ne asigurăm prin teste, prin măşti, prin toate regulile sanitare care trebuie respectate, că diminuăm cât mai puţin acest risc, care nu va putea fi eliminat”, a declarat el, în contextul numărului tot mai mare a cazurilor de infectare în rândul elevilor.

El a arătat că Franţa de două săptămâni nu mai suspendă cursurile la confirmarea a trei cazuri într-o şcoală, ci elevii bolnavi sunt izolaţi.

„Aş vrea să vă reamintesc un singur lucru. Uitaţi-vă la state precum Franţa, care a funcţionat luni de zile cu regula la trei cazuri apărute într-o clasă se suspendă prezenţa fizică în acea clasă. De două săptămâni a renunţat la această regulă. E vorba de o ţară care are 400.000 de infectări zilnic. În Franţa, dacă apar cinci, şase, şapte, opt, zece cazuri de copii infectaţi, acei copii infectaţi rămân izolaţi şi şcoala merge mai departe”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te