Cât de simplu se fură de la casele de tip self-scan aflate în supermarket. Angajat: „E a zecea oară”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.05.2023 - 16:13
Case self-scan Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Plasele au fost abandonate în ușa magazinului Foto: Aradon.ro

Casele de tip self-scan sunt o corvoadă pentru unii clienți ai supermarketurilor însă pentru hoți reprezintă o nouă metodă de furt. O femeie a a plecat de 10 ori cu plasele pline de produse deși plătea doar un iaurt. Paznicul nu a reușit să o prindă niciodată.

SHARE

O femeie din Arad a fost văzută de 10 ori de paznicul unui supermarket fugind cu plasele pline de produse deși nu plătea decât un iaurt însă niciodată nu a reușit să o prindă. Femeia reușea să iasă din supermarket pe baza bonului de casă. 

Ultima dată, pentru a scăpa de agenții de pază, femeia a lăsat plasele cu alimente în ușa supermarketului. Acest tip de furt nu este o noutate. Ca să se protejeze de hoți, șefii unor lanțuri de magazine au decis să protejeze produsele alimentare scumpe cu antifurt.

Ce ușor se poate fura din magazine pe la casele de tip self-scan. Paznic: ”Este a zecea oară”

Incidentul cu femeia care a reușit să păcălească vigilența paznicului a avut loc la Arad. Era a zecea oară când reușea să iasă din magazin cu plasele pline deși plătea doar un produs. 

De această dată plasele erau prea grele și a decis să le abandoneze chiar în ușa supermarketului. Aceasta a fost și o metodă de a încetini paznicul de pe urma ei. 

„Este a zecea oară când femeia asta vine, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide. Își umple plasele, plătește doar un iaurt, și iese după ce scanează bonul. E cea mai pricepută din Arad. Și foarte rapidă. Nu am reușit să o prind”, a spus agentul de pază, potrivit Aradon.

Agentul de pază a mai spus că aceasta este practica curentă, de când există acele case rapide. Când magazinul este aglomerat, este dificil pentru personal să-i țină sub observație pe toți cei care își scanează siguri produsele, astfel că, uneori, reușesc să treacă neobservați.

Citește și: Am cumpărat de la Auchan după scandalul caselor self-pay. „E mai greu, dar omul cât trăiește învață”

 Poliția a întocmit dosar penal pentru furt. 

Cele mai multe supermarketuri în care sunt case rapide se confruntă cu astfel de situații. Sunt clienți care plătesc un produs ieftin, de obicei, deși au plasele pline. Primesc bon pentru produsul scanat și astfel reușesc să iasă din magazin.

Untul și brânza au ajuns produse de lux

La începutul acestui an, clienții unor supermarketuri s-au plâns că untul și brânza erau protejate de sisteme antifurt ori erau în vitrine frigorifice încuiate.  

Managerii acestor magazine luaseră acele decizii pentru a-și proteja marfa de hoți. Se întâmpla după ce produsele alimentare se scumpiseră extrem de mult.

Citește și: Scandalul caselor self-pay, fără fundament economic? De ce roboții nu ne vor lăsa fără slujbe

După ce practica a ajuns în mass-media, mulți au renunțat să-mi mai protejeze marfa astfel și s-au bazat doar pe senzorii porților de ieșire și pe vigilența angajaților. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te