Ce transportoare blindate vor fi făcute în București pentru Armata Română, dar și pentru export

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.03.2022 - 12:57

România devine una dintre primele ţări în care se localizează producţia de tehnică şi echipamente militare pentru realizarea de transportoare blindate moderne.

SHARE

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate, în parteneriat cu General Dynamics European Land Systems România (GDELS).

Citește și: VIDEO Un tânăr scapă intenționat un disc de 20 de kg pe fața unui amic care făcea împins din culcat

În urma unui joint-venture semnat între cele două companii, în uzina din Bucuresti va fi fabricată complet următoarea tranșă de blindate Piranha 5 pentru Armata României, și sunt luate în calcul inclusiv comenzi viitoare pentru export. 

Citește și: Interlopul Caleea Brăileanu a bătut un ospătar, a postat pe TikTok și a ajuns după gratii

La UMB ar urma să fie și realizate și transportoare pentru export, în special în țări precum Slovacia, Cehia sau Bulgaria.

Citește și: Cine sunt interlopii care-și făceau declarații de iubire apoi s-au împușcat și înjunghiat

„Putem să vedem că se realizează primul joint venture consolidat între Uzina Mecanică Bucureşti şi GD Land System şi MOWAG. Este cât se poate de evident faptul că prin acest demers putem să constatăm un grad ridicat de încredere pe care partenerii noştri strategici îl acordă ţării noastre într-un context de securitate deosebit şi care se concretizează în transfer de tehnologie know-how în industria românească, în economia românească.

Discutăm cu cei care s-au implicat nemijlocit în acest proiect şi îmi spuneau că trebuie să reprezinte un moment de mândrie, nu numai pentru cele două companii, dar şi pentru noi, pentru faptul că România devine una dintre primele ţări unde se localizează producţia de tehnică şi echipamente militare moderne”, a declarat Nicolae Ciucă.

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate, în parteneriat cu General Dynamics European Land Systems România (GDELS), a afirmat, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Exportator la nivel regional

„Este un moment important pentru colaborarea dintre UMB şi GDELS. Documentul ce urmează să fie semnat astăzi profilează un parteneriat strategic sustenabil între România şi Statele Unite. Fabricarea în comun a 227 vehicule blindate este un impuls excepţional pentru relansarea producţiei la UMB”, a spus Spătaru.

El a adăugat că România poate deveni exportator regional de echipamente din industria de apărare.

„133 de noi transportatoare urmează să fie livrate şi realizate în colaborare şi mă aştept ca UMB să-şi intensifice eforturile de a-şi dovedi capabilitatea şi calitatea resursei umane, să aducem acest standard la cel mai înalt nivel. Avem oportunităţi de dezvoltare şi proiecte care ar putea să facă din România exportator la nivel regional”, a continuat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te